Rio 2016

Kronprins Frederik i kritik af OL: Det har ikke været optimalt

Kronprinsen kritiserer, at det blandt andet har været svært for tilskuere at komme ind i rette tid ved OL.

OL i Rio har fået meget kritik undervejs, ikke mindst på grund af de brasilianske værters håndtering af det organisatoriske omkring legene.

Kronprins Frederik, der er medlem af Den Internationale Olympiske Komité (IOC), har blandt andet bemærket, at nogle arenaer langt fra har været fyldte.

Den allerførste dag så vi 40.000 mennesker, der ville have penge tilbage for billetter, fordi der havde været så lange køer.

Kronprins Frederik

Det skyldes blandt andet, at der har været store problemer med sikkerhedskontrollen, så tilskuere har måtte vente længe på at komme ind.

- I bund og grund er det et spørgsmål om, at Rio skulle have organiseret sig bedre, blandt andet hvad angår indgangskontrol. Det er blevet væsentligt bedre i løbet af legene, men ikke optimalt.

- Det store atletikstadion har heller ikke haft fuldt besatte siddepladser, selv om langt størstedelen af billetter har været solgt. Naturligvis er det heller ikke tilfredsstillende, siger kronprinsen til Politiken.

Rio blev valgt som OL-vært i efteråret 2009 ved IOC-topmødet i København.

Tilskuerne har været utilfredse

Trods en forberedelsestid på knapt syv år har de brasilianske arrangører dog ikke fået arrangementet til at klappe til perfektion.

- Den allerførste dag så vi 40.000 mennesker, der ville have penge tilbage for billetter, fordi der havde været så lange køer.

- Der skal man ind at se på Rios arrangører. De har haft seks et halvt år til at forberede sig på det her, og de har haft kyndig vejledning fra erfarne folk i Lausanne assisteret af IOC-medlemmer.

- De har fået at vide, at netop tilskuere er meget vigtige for atmosfæren ved legene og for produktet, siger kronprins Frederik til Politiken.

OL i Rio slutter søndag.