Rio 2016

Etiopisk OL-sølvvinder er stadig i Rio: Frygter at vende hjem

Maratonløberen Feyisa Lilesa er stadig ikke rejst hjem til Etiopien, efter at han lavede politisk tegn ved OL.

Da de etiopiske OL-atleter landede i deres hjemland efter legene i Rio, var det uden maratonløberen Feyisa Lilesa på flyet.

Løberen befinder sig nemlig fortsat i Rio, skriver nyhedsbureauet AFP.

Den 26-årige løber har været bange for at vende hjem til Etiopien, siden han vandt OL-sølv i Rio og i samme ombæring lavede et politisk tegn med armene.

Lilesa krydsede armene, hvilket ifølge CNN er en hilsen til Oromo-folket, der er den største etniske minoritet i Etiopien. De udgør en tredjedel af Etiopiens 100 millioner indbyggere, men har længe været marginaliseret.

Da de etiopiske OL-atleter blev hyldet i det østafrikanske land, blev Lilesas maraton-sølv, der var en af otte etiopiske medaljer, ikke nævnt med et eneste ord.

Meldingen fra de etiopiske myndigheder har været, at Lilesa er velkommen til at vende hjem, og at han ikke bliver straffet for sin politiske hilsen.

Men det er ikke sandt, mener Lilesas agent, Federico Rosa.

- Jeg tror ikke, at han på nogen måde kan vende hjem. Der er mange, der siger, at det ikke vil være godt for ham at tage tilbage, siger Federico Rosa.

Den etiopiske løber har tidligere selv sagt, at han frygter at blive sendt i fængsel eller at blive dømt til døden, hvis han tager tilbage til Etiopien.