Rio 2016

Team Danmark belønner OL-medaljevindere med rekordbonus

Pernille Blume og resten af de danske OL-atleter har fået endnu en god grund til at smile over deres præstationer ved de olympiske lege. Jens Nørgaard Larsen / ScanpixDanmark

Medaljevinderne fra OL og para-OL får udbetalt 2,57 millioner kroner. Det er den højeste bonus nogensinde.

Den danske succes ved sommerens OL og para-OL i Brasilien gør et solidt indhug i Team Danmarks pengetank.

Eliteidrætsorganisationen udbetalte onsdag aften 2,57 millioner kroner i bonus til de danske medaljevindere, og det er det højeste beløb, der nogensinde er udbetalt i medaljebonus til danske idrætsøvere efter et OL.

- Atleterne kæmper stenhårdt i mange år for at kunne præstere til OL og PL, og de giver os alle sammen oplevelser, vi aldrig glemmer.

- Det har en stor værdi for et samfund som det danske, og derfor er jeg glad for, vi kan give denne økonomiske anerkendelse, når atleterne bringer medaljer hjem til Danmark, siger Team Danmarks formand, Frank Jensen, i en pressemeddelelse.

Danske udøvere vandt 15 medaljer ved OL, og det blev et par uger senere fulgt op af syv OL-medaljer til para-atleterne.

Begge tal overgik målsætningerne.

- Det viser, at dansk eliteidræt er i topform, og at mange atleter, forbund og landstrænere arbejder på højeste internationale niveau med deres talenter og eliteatleter.

- Det er virkelig imponerende taget i betragtning af, at konkurrenceniveauet konstant skærpes, siger Frank Jensen.

Pernille Blumes OL-guld i svømning udløser 100.000 kroner i bonus, mens den anden guldmedaljevinder, håndboldlandsholdet, får 750.000 kroner til deling.

Sølv- og bronzemedaljer giver henholdsvis 70.000 og 50.000 kroner.

Team Danmarks bonus til para-atleterne er halvt så stor, men Elsass Fonden og Parasport Danmark har spædet til, så forskellen er udlignet.