Sport

Zlatan forlod PSG – nu henter de dansk verdensmester

Den danske FIFA-spiller August Rosenmeier skal for fremtiden repræsentere fodboldklubben PSG ved store eSport-events. Det erfarer TV2 SPORT.

ESWC-verdensmesteren August 'Agge' Rosenmeier er udset til at løfte den franske storklub Paris Saint Germain til usete højder, når den indtræder på den helt store scene for eSport-spillet FIFA, erfarer TV 2 SPORT.

Danskeren får en kontrakt med en fast månedlig gage, og selvom det nok ikke endnu er i Zlatan-størrelse, så gættes der på, at PSG aflønner danskeren i størrelsesorden 25.000 kr. om måneden.

Dertil kommer så de pengepræmier, som Rosenmeier kan spille sig til, samt startfee til de enkelte invitations-turneringer, som han deltager i.

Det vil utvivlsomt give hele sporten et løft

Kristoffer Smedstrup, indehaver, Sports-gaming.dk

Derudover har August Rosenmeier personlige sponsorer som Red Bull og Microsoft Xbox, så det er efterhånden 'big business' at spille FIFA, også i Danmark.

En lang række af Europas topklubber ansætter lige nu de bedste FIFA-spillere i verden for at stå så godt rustet som muligt til - også på den virtuelle front - at kunne vinde berømmelse og ære.

Danmarks førende FIFA-site, Sports-gaming.dk, ser da også gode muligheder i August Rosenmeiers skifte.

- Det vil utvivlsomt give hele sporten et løft med PSG's signing af August Rosenmeier. Det er med til at blåstemple sporten, forklarer indehaver Kristoffer Smedstrup til TV 2 SPORT.

I det nyeste FIFA 17 har producenten, EA Sports, lagt op til, at der netop skal spilles klubturneringer, og i det hele taget ser det ud til, at FIFA som konkurrence-spil bliver løftet til nye højder på fodboldens verdensscene.

Præmiesummen for vinderen af FIWC (det officielle eSport FIFA-VM) er sat op fra 20.000 dollars til 200.000 dollars - godt 1,3 millioner kroner - til det næste VM i London i 2017.

Men det er storklubbernes satsning på at ansætte FIFA-spillerne, der for alvor vil åbne op for, at spillerne får anerkendelse for deres mange timers spil ved konsollerne rundt om i de europæiske hjem.

Det er ikke tilfældigt, at PSG har kastet sin kærlighed på netop August Rosenmeier. For et år siden hjembragte han nemlig trofæet fra det uofficielle VM, ESWC, fra netop Paris.

Dengang slog August Rosenmeier englænderen Spencer 'Gorilla' Ealing i finalen, og noget tyder på, at de begge får en kontrakt med Paris Saint Germain.

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger vil kontrakten med August Rosenmeier blive offentliggjort inden for de næste fjorten dage, således at danskeren er klar til at spille ESWC-finaleturneringen i Paris i slutningen af måneden, iført sin nye klubtrøje med PSG-logoet på brystet.

PSG er ikke den første europæiske topklub, der har set sig varm på eSport. En lang række klubber med Wolsburg og Schalke 04 i Tyskland i spidsen, og senest med West Ham og Manchester City fra Premier League, har indset, at det er en perfekt måde at få fat i de helt unge fodboldfans.

Vel at mærke den slags fans, som ikke naturligt kommer på stadions, men som besidder en kæmpe interesse for - og viden om - netop de spillere og klubber, som de holder med via deres oplevelser i FIFA-spillet.

Ajax Amsterdam ansatte i september den bedste hollandske spiller, Koen Weijland, og ved dén lejlighed var det klubbens sportsdirektør, der - på lige fod med klubbens rigtige fodboldspillere - viste trøje nummer 39 frem sammen med den nye, virtuelle spiller.

I Danmark har OB som den foreløbigt eneste Superligaklub ansat forrige års danske FIWC-finaledeltager, Lasse Bækkelund.