Fodbold

Liveblog: Danmark - Kasakhstan

Det danske fodboldlandshold lever i VM-kvalifikationen efter sejr på 4-1 over fodboldminiputten Kasakhstan.

Herunder kan du læse, hvordan kampen forløb. Den bød blandt andet på landsholdsdebut til Ajax-spilleren Kasper Dolberg og to scoringer af Christian Eriksen.

Læs et fyldigt referat af kampen her.

Danmark - Kasakhstan 4-1 (2-1)

15' 1-0 Andreas Cornelius (oplæg: Yussuf Poulsen)

17' 1-1 Gafurzhan Suyumbayev

36' 2-1 Christian Eriksen (straffe)

78' 3-1 Peter Ankersen (oplæg: Riza Durmisi)

90'+2 4-1 Christian Eriksen

Tak for i aften

Det var en kold fornøjelse, men Danmark fik tre vigtige point. Tak fordi I fulgte med og rigtig god weekend.

90'+3

Danmark lever i VM-kvalifikationen

En sejr og godkendt præstation. Ikke kønt eller smukt. Men alt det som vi har sukket efter hos det danske landshold, fight, vilje, mere direkte spil og mål. Mål kunne Danmark sagtens have lavet flere af med alle de chancer, som holdet skabte.

Vi må se på det positive, selv om nogle vil mene, at der var for mange fejl i kampen og dårlige præstationer fra enkelte spillere, men en sejr og en hårdt arbejdende indsats er, hvad vi har råbt efter siden de seneste to kampe, og det fik vi. Vi lever stadig i kvalifikationen.

/ Kasper Lorentzen

90'+3

Danmark vinder 4-1

Slut i Parken. Danmark vinder 4-1 over Kasakhstan og får tre meget vigtige point! Vi lever endnu i den her VM-kvalifikation.

90'+2

Eriksen sparker Danmark på 4-1

Kasakhstan er på bolden, men mister den. Dansk angreb. Eriksen tryller. Går forbi flere modspillere og sparker fladt med venstre... CHRISTIAN ERIKSEN! Danmark er på 4-1! Fremragende aktion af Eriksen.

90'

Kampen har bevæget sig ind i dommerens tillægstid, som er minimum tre minutter.

88'

Dolberg får bolden. Tager mange meter og skærer ind foran en modstander. Sparker langt udefra.... Men bolden ryger flere meter over og forbi mål.

86'

Danmark og Polen på vej mod fuldt udbytte

Danmark fører 3-1, og i Rumænien har Robert Lewandowski bragt Polen foran 2-0.

81'

Debut til Dolberg

Så sker det endelig. Kasper Dolberg kommer ind og får debut for Danmark. Han erstatter Andreas Cornelius.

78'

Peter Ankersen scorer til 3-1

MÅÅÅÅL! Peter Ankersen scorer sit første landskampsmål og bringer Danmark foran 3-1. Nu dufter det virkelig af tre point i Parken. Eriksen finder Durmisi, der kommer helt til baglinjen. Sender den fladt ind foran mål - bolden går hele vejen igennem feltet og lander hos Ankersen, der sparker bolden over i det lange hjørne.

75'

Dagens tilskuertal

Der er 18.901 tilskuere i Parken i aften.

74'

Dansk hjørnespark. Eriksen mod Yussuf Poulsen og Simon Kjær, men det ender med kasakhstansk målspark.

71'

Yussuf Poulsens chance følges op af en ny dansk chance. Cornelius header på tværs til Jørgensen, der er tæt på at øge den danske føring. Danmark får hjørnespark. Bolden ryger ud af feltet og ender hos Durmisi. Han trykker af, men bolden går langt forbi mål.

70'

Afslutning fra Yussuf Poulsen, men Pokatilov redder. Ingen danskere er klar til at følge op.

Spørgsmål

Ib:

Hvordan vil vi helst have at kampen mellem Romænien og Polen ender?

Svar:

Uafgjort er ikke noget dumt resultat. Så er Polen foran med to point, og Danmark er a point med Rumænien - hvis Danmark altså vinder i aften.

/ Kasper Lorentzen

69'

"Dolberg på banen. Vi vil have Dolberg på banen," synger publikum i Parken. Efter nogle minutter tilbage på bænken varmer Ajax-danskeren op igen.

65'

Det er ikke kønt, men Danmark skaber stadig chancer. Holder også Kasakhstan fra chancer. Kampen er stadig usikker, fordi Danmark endnu ikke har scoret det tredje mål. Det er en balance mellem at turde og ikke at dumme sig. Indstillingen fejler intet, og der bliver kæmpet under svære betingelser.

/ Kasper Lorentzen

63'

Durmisi tager sig til venstre albue. Han får lidt behandling og er klar igen.

61'

Eriksen misser en smule, men bolden ryger videre til Cornelius, der med en lang tå forsøger at dirigere bolden over i det lange hjørne. Bolden ryger dog forbi stolpen.

58'

Minuttet efter. Yussuf Poulsen sætter sig igennem i Kasakhstans felt og får hjørnespark. Det fører dog ikke til noget.

57'

Fine, fine danske ting. Eriksen med bolden i højre. Afleverer fladt til venstre, hvor Jørgensen er gået med. Han spiller bande med Yussuf Poulsen og afslutter, men bolden stryger lige over mål.