Sport

Ikke kun håndboldstjernerne er pressede: Så mange kampe spiller andre sportsprofiler

Alt for mange kampe på kalenderen, lyder kritikken fra flere danske håndboldspillere. Men hvor mange kampe spiller andre sportsstjerner egentlig?

De bedste håndboldspillere bliver slidt op af et tætpakket kampprogram. Sådan lyder kritikken blandt andet fra verdens bedste håndboldspiller Mikkel Hansen, der mener, at der bliver drevet rovdrift ham og kollegerne i håndboldens verdenstop.

- Vi har tusind gange snakket om, at der er for mange kampe, for meget at se til og for mange rejser, sagde Mikkel Hansen til TV 2 SPORT tidligere på måneden.

TV 2 SPORT lavede for nylig en optælling af Mikkel Hansens kampdage i kalenderåret 2016 for at give syn for sagen, og her viste tallene, at Mikkel Hansen i alt snørede skoene og trak pandebåndet over hovedet 81 gange.

Men hvilke sportsstjerner har egentlig spillet flest kampe i 2016, der har budt på både EM i fodbold, OL og andre store sportsbegivenheder?

Læs meget mere om Mikkel Hansens kritik af den travle kalender her. 

Er det verdens bedste håndboldspiller med blandt andet OL-guld i bagagen, en EM-vinder fra sommerens slutrunde i Frankrig eller en udkørt Viktor Axelsen med medaljer fra alle store mesterskaber? Eller måske en helt anden?

Her på TV 2 SPORT har vi kigget i fire udvalgte sportsstjerners travle kalender og talt op, hvor mange gange henholdsvis Caroline Wozniacki, Viktor Axelsen, Frans Nielsen og Cristiano Ronaldo har haft ketsjer, skøjter og fodboldstøvler fremme i år.

Travlhed på den anden side af Atlanten

Optællingen viser, at NHL-stjernen Frans Nielsen har været i aktion flest gange i 2016.

Såfremt han spiller de resterende 17 kampe i år for sin klub Detroit Red Wings, når den 32-årige ishockeyspiller hele 103 kampe på et kalenderår.

US Open kickstartede et program med i alt 25 kampe i USA, Kina, Honkong, Japan og Luxembourg i perioden 29. august til 20. oktober.

- Caroline Wozniackis program

Et nærmere kig på kampprogrammet viser, at han fra perioden 2. januar til 8. maj spillede 53 kampe for sin gamle klub New York Islanders overalt i USA, inden de blev slået ud af slutspillet i NHL. Herefter kunne han holde sommerferie - og flyttedag fra Islanders til Red Wings indtil slutning af august.

Her deltog Frans Nielsen først i fire landskampe for Danmark i forbindelse med OL-kvalifikationen, inden han spillede 9 kampe for Europa i den prestigefyldte turnering World Cup of Hockey.

Den 8. oktober fik han debut for sin nye klub Red Wings og med 82 kampe på et fuldt kampprogram i grundspillet i NHL, løber det op allerede før anden halvdel af sæsonen efter jul.

Ketsjeren i tasken - og verden rundt

Både tennisstjernen Caroline Wozniacki og badmintonspilleren Viktor Axelsen har haft en hård sæson. Selvom Wozniackis sæson har været præget af skader, har hun spillet 53 officielle kampe på WTA-turen siden første kamp d. 5. januar i Auckland i New Zealand. 

Siden da har tasken været pakket til i alt 20 forskellige destinationer i hele verden. Efter OL i Rio gik turen blandt andet til New Haven, inden succesen og semifinalepladsen ved US Open kickstartede et program med i alt 25 kampe i USA, Kina, Hongkong, Japan og Luxembourg i perioden 29. august til 20. oktober.

De 53 kampe for Wozniacki, der med en aktuel 19. plads har brugt året på at spille sig tilbage i verdenstoppen, er meget tæt på det antal kampe, som den 22-årige badmintonspiller Viktor Axelsen har spillet i år.

Viktor Axelsens 2016

 • European Championship: 6 kampe
 • German Open: 1 kamp
 • All England: 3 kampe
 • India Open: 5 kampe
 • Malaysia Open: 3 kampe
 • Singapore Open: 2 kampe
 • EM: 5 kampe
 • Thomas Cup: 6 kampe
 • Indonesia Open: 1 kamp
 • OL: 6 kampe
 • Japan Open: 3 kampe
 • Denmark Open: 2 kampe
 • French Open: 2 kampe
 • China Open: 4 kampe
 • Sæsonfinale: 3-5 kampe
 • I alt: 52-54 kampe

Her er det både blevet til guld ved EM, Thomas Cup samt en bronzemedalje ved OL. Og efterfølgende blev der fra danskerens side ikke lagt skjul på, at der havde været en bagside af medaljen, da den lange vej til topformen havde kostet kræfter både fysisk og mentalt.

- Det er måske det bare det, et OL kan gøre ved en. Jeg prøver, alt hvad jeg kan og se, om jeg ikke bare kan komme videre. Men det er som om at det stadigvæk sætter sine spor i specielt det mentale, sagde Viktor Axelsen efter kvartfinalenederlaget i Japan Open i september.

Siden har danskeren meldt fra til flere turneringer og har kun sæsonfinalen i Doha tilbage på programmet. Det sikrer danskeren minimum 52 kampe - og maksimum 54 - i kalenderåret 2016.

Ronaldo gik hele vejen - to gange

Foruden de danske atleter har også et par af verdens bedste fodboldben Cristiano Ronaldo fundet vej til listen. For hvor travl har en fodboldspillers kalender egentlig været, hvis man som Ronaldo går hele vejen i både Champions League og ved sommerens EM-slutrunde?

I foråret spillede Cristiano Ronaldo således 19 kampe i La Liga, mens det blev til seks kampe i Champions League inden finalesejren over Atletico Madrid. 

Derudover er det blevet til 13 landskampe for Portugal - stærkt hjulpet på vej af de mange kampe på vejen til titlen som europamester i sommer. 

Spiller Ronaldo resten af efterårssæsonens kampe for Real Madrid, kan han med alle turneringer nå i alt 57 kampe i 2016. 

Afstemning

Bliver sportsstjerner presset for hårdt?