100 dage siden dansk drømme-OL: - Vi kan gøre det endnu bedre næste gang

OL-feberen har lagt sig hos den danske delegationschef, der ser tilbage på en historisk god indsats. En indsats, der faktisk kan blive endnu bedre.

For nøjagtig 100 dage siden vendte den danske OL-delegation hjem fra legene i Rio de Janeiro med en samlet medaljehøst på hele 15 medaljer. 

Et historisk resultat, der kaster søde minder af sig hos Team Danmarks leder i Rio, chef de mission Morten Rodtwitt.

- Det samlede resultat står enormt stærkt, retrospektivt. At vi ikke bare nåede vores målsætning på 10 medaljer, men rent nåede helt op på 15. Det var vanvittigt godt gået af en nation som Danmark. Det giver enormt meget energi at tænke tilbage på, når vi nu begynder arbejdet med fremtidens OL-hold, siger Morten Rodtwitt til TV 2 SPORT.

Allerede dagen efter OLs åbningsceremoni, sikrede Jakob Fuglsang med en sølvmedalje i landevejs-cykelløbet, at der var god stemning og tro på succes i den danske lejr, fortæller Rodtwitt.

- Det gav den her fantastiske start og 'nu er vi igang'-følelse. Det gav sådan en fornemmelse af 'hold da op, hvis vi starter sådan her, hvad kan det så ikke blive til. Det gav en helt klart en positiv og forventningsfuld stemning i lejren fra start.

Uforløst OL-potentiale

Selvom OL i Rio de Janeiro gav det største danske medaljerudbytte i nyere tid, er der ingen grund til at tro, at Danmark har noget loftet for OL-succes - hos Team Danmark tror man på endnu mere.

- Jeg vil våge den påstand, at Danmark har et OL-potentiale, vi endnu ikke har forløst. Der er stadigvæk sportsgrene og atleter, der kan komme helt op på medaljeniveau. Der har sådan noget som økonomi selvfølgelig en stor del at sige, siger Morten Rodtwitt, der sammen med den resterende Team Danmark-organisation allerede er begyndt at se frem mod Tokyo.

Greg Van Avermaet var den eneste, der slog Jakob Fuglsang i herrenes linjeløb ved OL
Greg Van Avermaet var den eneste, der slog Jakob Fuglsang i herrenes linjeløb ved OL Foto: ERIC GAILLARD / Scanpix Denmark

- Jeg har mærket en enorm opmærksomhed og anerkendelse af holdets indsats i Rio fra rigtig mange mennesker, her i tiden efter. Vi har lært så meget af OL i 2016, så nu bliver det enormt spændende at bruge den viden i vores 2020-kampagne.

I mosaikken herunder kan alle de danske medaljertriumfer fra OL i Rio genses.

Danske OL-medaljer i Rio