Sport

Dansk eSport-hold vinder kæmpe turnering i USA og scorer millioner

Counter Strike-holdet Astralis vandt den store CS:GO-turnering ELEAGUE Major og en stor præmiecheck.

Det regnes som verdens bedste Counter Strike-hold,og det prædikat levede danske Astralis i den grad op til.

Ved en af de største turneringer, ELEAGUE Major 2017 i Atlanta, vandt holdet nemlig finalen over Virtus.pro i en spændende kamp, hvor danskerne langt hen ad vejen havde ryggen mod muren.

Det blev dog til en 2-1-sejr i finalen, og det indbringer Astralis en præmiecheck på 3,3 millioner kroner.

Og der er også begejstring at finde hos hovedpersonerne selv: 

- Vi sidder og spiser på restaurant nu, og så skal vi have lidt champagne, og så er der afterparty med alle de øvrige hold, fortæller holdejer Frederik Byskov til TV 2 SPORt på en telefon fra Atlanta.

Holdejeren glæder sig særligt over at alt det ekstra arbejde som holdet har ydet siden september nu viser sig at være guld og dollars værd.

Blandt de nye initiativer var ansættelsen af sportspsykologen Mia Stellberg, og det ser ud til, at have været en god idé.

- Undervejs i kampen fik speakeren og de fleste i salen sagt, at vi var færdige i kampen, men med to gange 16-14 sejre på de sidste to baner, så viste holdet stor mental styrke, nærmest stråler en stolt holdejer fra Atlanta, der ikke lægger skjul på, at hans hold har fundet tricks frem, som han slet ikke troede var mulige.

Hård fysisk træning og sund kost er vigtigt

Bedriften har fået stor bevågenhed i Danmark og fremhæves ogsp sådan af ekspert i teknologi og gadgets, den nuværende vært på Go' Morgen Danmark, David Guldager.

Også udenrigsminister Anders Samuelsen har lykønsket holdet på Twitter.

Men resultatet er ikke kommet uden hårdt arbejde, forsikrer Frederik Byskov:

 - Det er så godt at se, at den fysiske træning vi har lagt ind, den øgede fokus på ernæring, og alle de andre ting, ser ud til at virke så godt, siger han til TV 2 SPORT og fortsætter:

- Vi var det mest jagtede hold inden denne turnering, så da vi tabte den første indledende kamp til Godsent, sagde folk med det samme, at det var "typisk Astralis", men vi viste hele verden, at vi havde mere i os, og nu nyder vi sejren, slutter Frederik Byskov.

Også på de sociale medier er holdet i gang med at fejre sejren:

- Vi gjorde det. Det føles fandens godt at skrive historie. Tak for al jeres fantastiske støtte, Atlanta, USA, hele verden, skriver Astralis på Instagram.

Det er holdets første sejr i en major-turnering.

I slutningen af sidste år blev det offentliggjort, at den tidligere landsholdsmålmand i håndbold, Kasper Hvidt, efter sin karriere, som slutter til sommer, bliver sportschef for eSport-holdet Astralis.

Kasper Hvidt skal til sommer være sportsdirektør for verdens bedste Counter Strike-hold, Astralis.

Næste opgave for holdet bliver om fjorten dage, når Astralis er tilbage i USA, nærmere betegnet ved Dreamhack Las Vegas, hvor der spilles om en præmiesum på 450.000 dollars.

Skulle der være fans der har lyst til at tage imod de dygtige CS GO spillere, så lander holdet tirsdag morgen kl. 7.00  i Københavns Lufthavn.