Sport

Kasper Hvidts kommende hold triumferer: Det er klart, jeg følger med

Kasper Hvidt begynder til sommer som sportsdirektør for et af verdens bedste computerspils-hold. I går vandt det danske hold en stor turnering i USA.

Det vakte stor glæde, da det danske Counter Strike-hold Astralis i går vandt en kæmpestor turnering i Atlanta. Både for spillerne selv, der indkasserede cirka 3,3 millioner kroner for at vinde ELEAGUE Major 2017 – men også for Kasper Hvidt.

Til sommer begynder han som sportsdirektør i RFRSH, der har det berømte og berygtede danske hold Astralis i sin stald.

- Det er fantastisk flot af Astralis. Især den måde de vandt kampen på. At være så stort bagud i det sidste sæt – hvis man skal oversætte det – og så vinde alligevel, det viser, at hele processen er utrolig frugtbar, siger Kasper Hvidt til TV 2 SPORT.

Kasper Hvidt har stadig et lille halvt år tilbage af sin lange håndboldkarriere. Han håber, at professionalismen og noget af strukturen fra hans nuværende hverdag kan føres over i eSports-miljøet. Netop derfor følger han kun eSporten fra sidelinjen – holdenes resultater og kampenes forløb:

- En af de ting jeg prædiker om, både over for Astralis og de andre hold, det er at have fokus. Det skal jeg også have på håndbolden fra nu og indtil sommerferien. Men det er klart, at jeg følger med. Det var jo også en begivenhed, næsten alle medier tog, så det var faktisk svært ikke at se, de havde vundet.

Major-sejren kan sammenlignes med en sejr i eksempelvis fodboldens Champions League.

Ændringer bag kulissen

Siden sensommeren har Astralis været inde i en imponerende periode med den ene sejr efter den anden. En udskiftning på holdet og en ny måde at stille op på har sammen med en anden tilgang ’bag kulissen’ sikret store triumfer.

I december vandt holdet eSport Championships Series og en præmiesum på cirka 1,7 millioner kroner. Her i weekenden kom den første majortitel så i hus.

- Astralis har startet nogle processer i sensommeren. Det er de samme processer, vi skal have gang i på de tre andre hold, siger Kasper Hvidt om sit kommende job.

Men lige nu koncentrerer han sig mest af alt om håndbolden – og så glæder han sig over, at Astralis vinder den ene store turnering efter den anden.

- Det er altid dejligt at se, når nogle mennesker gør sit ypperste og har succes. Specielt når man kender dem. Så er det ekstra glædeligt.

Astralis er bare et ud af RFRSHs fire hold. Heroic, Godsent og Norse er også i stalden.