Sport

Dansker vandt EM i squat og satte verdensrekord

Marcus Boesen løftede sig tirsdag ind i historiebøgerne, da han squattede 276 kilo og dermed satte verdensrekord i sin klasse.

Ved Europamesterskaberne i styrkeløft, der afvikles i Thisted, er det en lokal gymnasieelev, der er en af stævnets helt store trækplastre.

Marcus Boesen, der kun er 18 år gammel, har trænet intenst op til euromesterskaberne, hvor han på forhånd var udråbt til favorit i sin sub-junior-klasse. For at tage titlen skulle han løfte mest i de tre discipliner squat, dødløft og bænkpres.

Og Boesen formåede at leve op til forventningerne

Med et samlet løft i de tre discipliner på 733,5 kilo markerede han sig som den absolutte stærkeste i sub-juniorklassen for deltagere med en vægt på under 120 kg.

- Jeg tror lige, at jeg skal have lidt tid til at fatte det. I morgen, når jeg vågner, er det nok først der, at jeg er virkelig glad, men det føles godt indtil videre, siger Marcus Boesen.

Men det er ikke kun titlen som europamester, Marcus Boesen kan glæde sig over. For på sin vej mod titlen formåede styrkeløfteren at løfte sig ind i historiebøgerne som verdens stærkeste i sin klasse.

I disciplinen squat løftede Marcus Boesen hele 276 kilo og satte dermed på imponerende vis verdensrekord.

- Det hele spiller nu. Det er noget man har gået og drømt om og håbet på, så kan man ikke have det bedre end det her, sagde han efter sit rekordløft.

Der er 475 deltagende atleter ved stævnet, der slutter på søndag.