Sport

Dansk hold tæt på ny e-sportstriumf: Må nøjes med 350.000 kr.

Det danske hold Astralis var tæt på at vinde den tredje store turnering i år. En landsmand kom i vejen for sejren.

Det danske e-sportshold Astralis var uhyre tæt på at vinde den tredje store turnering i år i computerspillet 'Counter-Strike: Global Offensive'.

Søndag aften blev Astralis besejret i en tæt finale i ukrainske Kiev. Efter overtidsnederlaget til FaZe Clan må Astralis 'nøjes' med en kontant belønning på 350.000 kroner. Modstanderholdet, der har danske Finn Andersen på holdet, kan til gengæld glæde sig over en præmiesum på 875.000 kroner.

Finalen i Kiev blev spillet bedst af tre baner. Astralis vandt den første bane, inden FaZe Clan sejrede i bane nummer to.

I den tredje og afgørende bane, Inferno, kom Astralis foran med 8-4 efter en god tredjedel af de 30 runder. Det forspring blev vitalt. Danskerne førte både 12-9 og 14-10, inden FaZe Clan kæmpede sig tilbage i kampen og tvang finalen ud i overtid. Det skete, da Finn 'karrigan' Andersen, der tidligere har spillet for Astralis, afgjorde tredje banes sidste runde og dermed udlignede til 15-15.

I overtiden var Atraslis endnu engang foran, men igen kom FaZe Clan tilbage. Denne gang lukkede det undertippede hold kampen med 19-17 og løb altså med den store præmie på 875.000 kroner for en uges arbejde.

Astralis er et rent dansk hold, der er i stald hos RFRSH. Det er den organisation, håndboldmålmanden Kasper Hvidt bliver sportsdirektør for, når håndboldkarrieren er forbi. Holdet består af Andreas 'Xyp9x' Højsleth, Nicolai 'device' Reedtz, Lukas 'gla1ve' Rossander, Peter 'dupreeh' Rasmussen og Markus 'Kjaerbye' Kjærbye. 

Finalemodstanderen FaZe er et internationalt hold med spillere fra flere forskellige lande, blandt andet Danmark. Og i dag må man sige, at førnævnte Finn 'karrigan' Andersen sikrede håneretten mod sit tidligere hold.

Astralis har tidligere i år vundet E-League Major 2017 i Atlanta. Den turneringen sikrede holdet 3,5 millioner kroner. I marts vandt Astralis IEM Katowice i Polen. Det indbragte indbragte cirka 700.000 kroner.