Sport

DIF bløder op - eSport går igennem det samme som bordtennis og dart

Hvis eSport skal optages som medlem under Danmarks Idrætsforbund (DIF), så kræver det, at den accepteres i den brede befolkning.

- For at blive optaget som medlem i DIF skal man dyrke en idrætsaktivitet, og at sidde og taste på nogle tangenter er efter vores opfattelse ikke en decideret idrætsaktivitet.

Sådan var meldingen i starten af året fra DIF's formand Niels Nygaard, men nu tyder noget på, at DIF er blødt en smule op i forhold til at optage eSport som medlem.

I et interview med DR Sporten fortæller næstformand i DIF's bestyrelse, Thomas Bach, nu, at folkestemningen også kan være med til at have indflydelse på beslutningen. 

- Vi ser hele tiden på samfundsholdningen, som flytter sig. Det så vi med bordtennis, hvor man i første omgang tænkte, at man bare lige rettede på slipset og gik ned i kælderen og spillede, og at det intet havde med sport at gøre. Det samme da vi optog dart, der tænkte folk, "hvad er nu det for noget", siger næstformand i DIF’s bestyrelse, Thomas Bach, til DR Sporten og tilføjer:

- Den samme udvikling tror jeg sker med eSport. Det at udvikle det som sport kan være med til at rykke holdningen til den – for ét er den fysiske del, noget andet er opfattelsen, som folk har til det.

Bordtennis endte med at blive optaget af DIF i 1947, og for eSport vil det give en økonomisk fordel at blive optaget i Danmarks Idrætsforbund. Som medlem vil eSport få adgang til puljen med udlodningsmidler og dermed kunne udvikle sig hurtigere.

Lige for tiden bliver eSport eksponeret som aldrig før. FC København har nu to eSports-hold tilknyttet organisationen, mens det danske Counter-Strike-hold Astralis regnes for at være verdens bedste.