Sport

eSport-millionærer melder sig ind i eliteudøvernes fagforening

eSport-holdet Astralis er optaget i Danske Elitesportsudøveres Forening (DEF).

Som det første sted i verden, er eSport-spillerne fra CSGO-holdet Astralis blevet meldt ind i en fagforening.

Det er udsigten til hjælp med fremtidige kontrakter og eventuelle tvister med turneringsarrangører, der får de fem Astralis-spillere til at tage skridtet og melde sig ind i DEF.

- Der har da været problemer med at få udbetalt præmiepenge fra enkelte turneringer, så det ville være fint, hvis vi i den forbindelse kan få hjælp og støtte fra DEF, forklarer Andreas "Xyp9x" Højsleth til TV2 SPORT i Kastrup Lufthavn søndag morgen.

Her ankom holdet efter sejren i 'Clash for Cash' over Virtus.pro i Atlanta. En sejr, der indbragte holdet 1,65 millioner kroner.

I lufthavnen blev de modtaget af DEF-direktør Mads Øland, som ser frem til at byde alle eSportsudøvere velkommen i foreningen.

- Det en en voksende gruppe af sportsudøvere, og en gruppe, der bliver en del af mere og mere professionel sport, og derfor har behov for rådgivning og juridisk bistand, fortæller Mads Øland til TV2 SPORT.

Med optagelsen rykker eSport måske et skridt tættere på den anerkendelse, som sporten søger med optagelse i Danmarks Idræts Forbund.

- Det ville da være helt på sin plads, at vi forsøger at hjælpe til med det, for eSportsudøverne kommer ikke sovende til deres resultater. De træner jo en del, faktisk endnu mere end for eksempel fodboldspillere, forklarer Mads Øland om sine nye medlemmer.

Næste opgave for Astralis er deltagelse i ECS i Wembley Arena i London. Her dyster holdet den 23-24. juni om en samlede præmiesum på ikke mindre end 450.000 dollars - med 250.000 dollars til vinderen.