Sport

Kæmpe Counter-Strike-turnering kommer til Danmark

Seks af verdens bedste Counter-Strike-hold skal kæmpe om 1,6 millioner kroner, når Royal Arena til november lægger grund til et kæmpe eSports-event.

Der bliver tryk på, når den nyligt åbnede Royal Arena til november bliver invaderet af omkring 10.000 eSports-entusiaster og andre interesserede over to dage.

Den københavnske arena bliver nemlig stedet for verdenspremieren på den helt nye serie 'BLAST Pro Series', som RFRSH Entertainment står bag. Det er en del af et nyt live-format, hvor seks af verdens bedste hold kæmper i computerspillet 'Counter-Strike: Global Offensive'.

Over weekenden den 24. og 25. november skal holdene kæmpe om en samlet præmiesum på 250.000 dollar - svarende til lidt over 1,6 millioner kroner, og det er tanken, at 'BLAST Pro Series' bliver det første event af flere i international sammenhæng.

Modsat mange andre turneringer i eSports-verdenen vil tilskuerne her være sikre på at se samtlige hold, da alle kampe skal afvikles live i arenaen.

- Vi har arbejdet på et nyt, eksplosivt og tilskuervenligt format i mere end seks måneder nu. Ud fra de input, vi har fået fra en række hold og topspillere fra hele verden, foruden PGL eSports (de professionelle spilleres liga, red.), Anders Blume (kommentator, red.), fans og partnere, er vi kommet frem til et unikt format, vi tror på, vil forbedre live-oplevelsen markant, siger Jordi Roig, der er CCO og event-ansvarlig i RFRSH Entertainment.

Det er endnu ikke fastlagt, hvilke hold der kommer til at deltage i turneringen, men det er en invitationsturnering. Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger er Danmarks bedste hold, Astralis, dog allerede sikret en plads i den prestigefyldte turnering, hvilket spilleren Markus Kjærbye også mere end antyder på Twitter:

Samtidig skulle FC Københavns eSport-hold North også være et af de hold, der er inviteret til turneringen. Mens Astralis ligger nummer tre i verden, er North placeret som nummer syv.

Næste store Counter-Strike-turnering bliver PGL Majoren i Krakow den 16.-23. juli. Her skal Astralis forsøge at forsvare sin titel fra sidste Major i januar. Også North deltager i turneringen, hvor vinderen snupper 3,2 millioner danske kroner.