EM fodbold

Danmarks EM-gruppe er helt åben: - Vi skal bare have tre point

Danmarks gruppe A er fuldkommen åben inden sidste spillerunde på mandag. Kvartfinaledrømmen lever, men det kræver point.

- Kun én ting står klart inden sidste spillerunde, og det er, at vi ikke kan blive etter i gruppen. Fokus er på, at vi skal have point. Så har vi gjort vores.

Sådan lyder det fra assistenttræner Søren Randa-Boldt, der har regnet og regnet efter nederlaget på 1-0 til Holland torsdag aften. Ikke mange ting ligger fast, og alt kan se i EM’s gruppe A. Men Danmark kan ikke selv afgøre det. 

- Der er et hav af scenarier. Det fede ved det er, at alle hold kan gå videre. Der er ikke nogen, der siger, at nu vi stiller med b-kæden.

Ét bestemt resultat skal undgås

Selv om Danmark lige nu ligger på en andenplads i gruppen med tre point, kan holdet ikke selv afgøre, om det kommer til at stå i en af EM-kvartfinalerne.

På mandag møder Danmark Norge, og ikke en gang en sejr kan sikre dem videre avancement ved slutrunden. 

Det er en lortesituation for Norge. Men det er rart at vide for os, at de skal frem os score

Søren Randa-Boldt

I den anden gruppekamp mødes Holland og Belgien, og her kan begge hold faktisk gå videre, hvis Belgien vinder med et mål over Holland - altså 2-1, 3-2, 4-3 og opefter.

- Så kan vi vinde 12-0 over Norge, og så ryger vi alligevel ud. 

Men assistenttræneren tror på, at Holland lige nu rider på en bølge og vil vise hjemmepublikummet, at de kan gå videre fra gruppen med maksimumpoint.

Norge skal frem og presse

Søren Randa-Boldt var til kampen mellem Norge og Belgien torsdag aften og var ikke just imponeret over vores norske naboer, som Danmark skal møde på mandag.

- De har ikke fået vist deres styrker ved den her slutrunde. De er pissegode, men vi har ikke rigtig set det. Jeg ved, de kan mere end det, jeg så i går.

I regnskabet kan Norge, selv om de har nul point på kontoen lige nu, stadig nå at gå videre, men det kræver en sejr på mindst 3-0 over Danmark..

- Det er en lortesituation for Norge. Men det er rart at vide for os, at de skal frem os score. Det kommer til at koste dem nogle omstillinger, som vi skal straffe dem på, siger Søren Randa-Boldt.

Husk, du kan se, når Danmark møder Norge i sidste gruppekamp ved EM. Det er på mandag fra kl. 20.35 på TV 2 og TV 2 PLAY.