EM fodbold

Norge vil stoppe Harder: - Hun spiller en vigtig rolle for Danmark

Den norske landstræner, Martin Sjögren, har indgående kendskab til Pernille Harder, og det kan få afgørende betydning i aftenens EM-kamp.

Der er to personer i aftenens kamp mellem Danmark og Norge, som kender hinanden ganske godt. Den ene er Danmarks anfører, Pernille Harder, og den anden er Norges landstræner, Martin Sjögren.

Indtil årsskiftet delte de to samme klublogo. I fire år var Sjögren træner for Harder i den svenske topklub Linköpings FC, og derfor kender svenskeren til danskerens niveau, som ifølge ham er meget afgørende for det danske spil.

- Det er altid svært at stoppe gode fodboldspillere, og Pernille spiller en vigtig rolle for, hvordan Danmark kommer til målchancer. Det er langt fra alle spillere, som er på hendes niveau, siger Martin Sjögren til TV 2 SPORT.

Men ligesom den norske landstræner kender Pernille Harder rigtig godt, så kender den danske profil også til Martin Sjögrens spillestil.

- Jeg ved forholdsvist meget om Norge. Martin vil gerne spille fodbold på jorden og meget modigt fodbold, hvilket er meget nyt for Norge, som plejer at spille lidt længere bolde, siger Pernille Harder til TV 2 SPORT.

Vi har en plan om at stoppe Danmarks angribere, og den handler meget om Pernille

Martin Sjögren, norsk landstræner

Vil hele tiden blive bedre

Norge og Martin Sjögren går ud til aftenens kamp med to nederlag i bagagen fra de to forrige gruppekampe.

I puljeregnskabet kan de dog stadig gå videre, men så skal Danmark besejres med minimum 3-0. Derfor vil nordmændene gerne holde Danmark fra at score.

- Vi har en plan om at stoppe Danmarks angribere, og den handler meget om Pernille, men ikke kun hende, siger Sjögren.

Meget af Norges fokus ligger altså i at få stoppet Harder, og det er der en god grund til. Martin Sjögren er nemlig stor beundrer af den danske stjerne.

- Hun har en ekstrem lyst til hele tiden at blive bedre. Det er nøglen til, at Pernille er på det niveau, hun er på i dag. Hun har udviklet sit spil på en måde, som i mine øjne gør hende i stand til at tage større ansvar.

- Som spiller er hun meget dygtig i rummene mellem modstanderens forsvar og midtbane, og det er der, hun vil operere mest. Det skal vi have stoppet, siger Martin Sjögren.

Dengang både Pernille Harder og Martin Sjögren var i Linköping. Her til taktisk møde.

Hjulpet med at finde sin rette plads

Men respekten fra Norges landstræner er ikke kun ensrettet. Også Harder tildeler Sjögren stor betydning for, at hun er nået dertil, hvor hun er i dag.

- Han har hjulpet mig med at finde ud af, hvilken slags fodboldspiller jeg skal være, siger Harder.

Harder begyndte i Linköpings, da hun var 20 år gammel og spillede der fire år frem. Alle vigtige år i hendes tidlige fodboldkarriere, som Martin Sjögren altså har været en stor del af.

- Han har hjulpet mig med de sidste ting, der har gjort, at jeg har kunnet udvikle mig fra et talent til en mere etableret fodboldspiller.

I aften kan du se duellen mellem Pernille Harder og Martin Sjögren. Det er, når Danmark møder Norge i den sidste og afgørende gruppekamp ved EM. Det er på TV 2 fra kl. 20:35 med optakt på TV 2 SPORT fra kl. 20:00.