EM fodbold

Nadia Nadim klar på nye udfordringer: Interesse fra flere CL-klubber

Nadia Nadim har kontraktudløb med sin amerikanske klub Portland Thorns i efteråret. Nu åbner hun op for, at hun trænger til nye udfordringer.

Når sæsonen i den bedste amerikanske liga slutter i slutningen af oktober, står den danske fodboldstjerne Nadia Nadim uden klub. Hendes kontrakt med Oregon-klubben Portland Thorns udløber nemlig.

- Sjovt nok, så talte jeg med min agent i går. Hvor han spurgte, ’Hvad synes du om den klub, og hvad synes du om den?, siger Nadim.

Der er altså sat en masse i gang for at finde en ny klub til angriberen, og hun kan godt komme det lidt nærmere.

- De fleste af de klubber, som min agent taler med, det er Champions League-klubber.

- Der er specifikke navne på forskellige klubber i forskellige ligaer. Det er for tidligt at snakke om. Men det er rart, at der er efterspørgsel på mig, siger Nadia Nadim.

Jeg vil gerne udfordre mig selv som person og opleve ting, som jeg ikke kommer til at opleve senere.

Nadia Nadim, landsholdsspiller

Vil lære nyt på og udenfor banen

Den 29-årige fodboldspiller har været i Portland Thorns siden sidste sommer og har, som hun selv siger, virkelig elsket det. Men med sin nysgerrige tilgang til livet så trækker nye udfordringer også i hende.

- Jeg keder mig ret hurtigt det samme sted. Det er ligesom at skulle se den samme film tre gange, siger hun.

Men det er ikke kun livet som fodboldspiller, der betyder noget for hende i valget af sin nye klub. Stedet skal også have noget at byde på udenfor banen og geografien sætter heller ingen grænser.

- Jeg vil gerne udfordre mig selv som person og opleve ting, som jeg ikke kommer til at opleve senere.

- Det er vigtigt, at det er et sted, hvor jeg kan vokse som person. Jeg vil gerne lære en ny kultur og nye mennesker at kende, samtidig med at det er sjovt, og det er en god klub, siger hun.

Afskriver ikke USA

Portland Thorns er den anden amerikanske klub, som Nadia Nadim spiller for. Hun har tidligere spillet i New Jersey-klubben Sky Blue FC.

Tilværelsen i USA har udfordret hende på lige præcis den måde, hun kan lide. Men hun kan alligevel godt mærke følelsen af kedsomhed komme snigende.

- Hvis vi vinder ligaen i år, så har jeg det også sådan lidt ’been there done that’. Men jeg elsker at være i USA, og jeg elsker også klubben.

Men alligevel siger noget i hende, at hun skal gøre sit arbejde i Portland færdigt.

- Hvis det ender med, at vi ikke vinder ligaen, så kan det være, at jeg tager et år mere i Portland.

Men den endelige beslutning venter hun med at tage til efter Europamesterskaberne.

- Det er nemt at skubbe til side nu. Jeg er god til at være der, hvor jeg er, og så må vi tage det en dag ad gangen. Jeg har sagt til min agent, at jeg først vil beslutte mig efter EM, siger Nadia Nadim.