EM fodbold

Harder har opskriften: Sådan slår vi Tyskland

Lørdag kommer Danmarks kvinder på noget af en opgave mod Tyskland, men Pernille Harder har luret en måde hvorpå, det vil være muligt at drille dem.

Når de danske fodboldkvinder lørdag løber på banen på Sparta Stadion i Rotterdam, står de overfor de forsvarende EM- og OL-guldvindere fra Tyskland.

- Jeg har en fin mavefornemmelse. Det bliver svært, men vi går ind og tror på, at det kan lade sig gøre, lyder det fra Pernille Harder.

Harder spiller til dagligt sammen med flere af de tyske stjerner i Wolfsburg, og hun kender i særdeleshed til flere i det tyske forsvar samt keeperen, Almuth Schult.

Derfor ser den danske anfører også gode muligheder for at drille det tyske forsvar.

Omstillingerne skal udnyttes

- Deres svaghed i forsvaret er, at de er meget offensivt balanceret, forklarer Pernille Harder.

Det kan måske lyde en smule underligt, men det, at Tyskland stiller i en meget offensiv opstilling, kan gå hen og blive til danskernes fordel.

- Jeg tror, at det vil komme til at give os nogle gode omstillingsmuligheder i deres opbygningsspil. Vi skal vinde bolden på nogle gode områder, og så tror jeg, at der er gode muligheder for en god omstilling, siger Harder.

- Og så skal vi fortsætte med at stå godt i defensiven, og score på de chancer, vi kommer til at få.

Skal finde de rette rum  

Men Harder er ikke alene om at skulle forsøge at give problemer for det tyske forsvar. Nadia Nadim er startet på toppen i Danmarks tre gruppekampe, og selvom det endnu ikke er blevet til scoringer, er hun klar til at rende om hjørner med tyskerne.

- Jeg skal finde de mellemrum, som de efterlader. Jeg ved, de er ret glade for at angribe, så jeg skal sørge for at være i de rum, siger hun.

Når klokken slår 20:45 i morgen, forsøger danskerne at glemme alt om, at det er mastodonterne fra Tyskland, der har vundet syv af de sidste otte EM-turneringer, der står på den anden side af midterlinjen.

Men det burde ikke være noget problem at finde det rette spændingsniveau.

- Indstillingen til sådan en kamp kommer naturligt. Det er jo en EM-kvartfinale, og man har trænet op til det her i fire år. Så hvis man ikke har indstillingen, så fejler man et eller andet, siger Nadia Nadim.