Sport

18-årige Marcus sikrer Brøndby VM-titel i Fifa for klubhold

Paris Saint-Germain, Ajax, Valencia og Wolfsburg måtte se de blågule farver stryge til tops i VM-turneringen.

18-årige Marcus Jørgensen fra Smørum sikrede lørdag aften Brøndby verdensmesterskabet i Fifa for klubhold.

I finalen blev det til en sejr over en spiller, der repræsenterede den franske klub Lyon, fortæller Brøndbys e-sportsmanager, Daniel Barnewitz.

- Det er en kæmpe triumf. Det er den største sejr for både Marcus og Brøndby, selv om Brøndby e-sport kun har et halvt år på bagen, siger manageren.

Det var første gang, at der blev afholdt et officielt VM for klubhold. Turneringen blev spillet i London med deltagere fra hele verden.

Blandt klubberne til turneringen var Valencia, Paris Saint-Germain, Ajax og Wolfsburg.

Og at den 18-årige Marcus Jørgensen gik hele vejen lå ikke i kortene inden turneringen.

- Vi vidste, at han kunne vinde, hvis han ramte niveauet på dagen, fordi han er en rigtig dygtig Fifa-spiller. Vi kunne dog ikke forvente, at han ville vinde i en turnering med så mange gode spillere, siger Daniel Barnewitz.

På vej mod finalen mødte Marcus Jørgensen blandt andet Paris Saint-Germain i semifinalen. Det franske hold var repræsenteret af en anden dansker - August Rosenmeier - der er fuldtidsprofessionel.

Derudover vandt Marcus Jørgensen over Ajax, der var en af storfavoritterne til at vinde turneringen.

I finalen, der bestod af to kampe på henholdsvis Playstation og Xboks, tabte Marcus Jørgensen først på sin foretrukne Playstation 2-4.

I den afgørende kamp blev det dog til en sejr på 6-1 på Xboks, hvilket var nok til den samlede sejr og en præmiecheck på 10.000 dollar.

Med lørdagens sejr er Marcus Jørgensen kvalificeret direkte til det officielle VM i Fifa for individuelle, der løber af stablen om to uger.

- Det er den allerstørste scene, og præmiepuljen er tyve gange større, så det er næste skridt, siger Daniel Barnewitz.