Sport

Danske speedwaykørere misser næste års VM-serie

Leon Madsen. sportxpress / Scanpix Denmark

Peter Kildemand gik ned mod slutningen og må kigge langt efter deltagelse i næste sæsons VM-serie i speedway.

Man skulle kigge langt efter opmuntring til dansk speedway, da der lørdag blev kørt Grandprix Challenge i russiske Togliatti.

Her jagtede Peter Kildemand, Michael Jepsen Jensen og Leon Madsen en billet til næste års VM-serie, men alle tre danskere måtte tage skuffede fra Rusland.

Kravet for at kvalificere sig til næste sæsons række af grandprixer var en placering i top-3 efter 20 heat.

De pladser gik til polakkerne Przemyslaw Pawlicki og Patryk Dudek samt russiske Artem Laguta.

Efter de første heat var Kildemand i en god position, men han svigtede med kun et enkelt point i sine to sidste starter.

Peter Kildemand lagde ud med at vinde sit første heat, og det blev fulgt op af to andenpladser, inden fjerde heat altså kun kastede et point af sig.

Dermed var det en presset dansker, der i sit sidste heat blandt andre var oppe imod Leon Madsen samt polske Przemyslaw Pawlicki, der lå foran i den samlede stilling.

Her måtte danskeren så nøjes med nul point på sidstepladsen og dermed var det slut for Peter Kildemand, der sluttede som nummer syv ud af de 16 kørere med otte point i alt.

25-årige Michael Jepsen Jensen blev bedst placerede dansker på en delt femteplads efter sine fem starter, der kastede ni point af sig.

Jepsen Jensen betalte dog prisen for at slutte sidst i sin tredje start.

28-årige Leon Madsen måtte også skuffende måtte konstatere, at han ikke havde en god dag på speedwaycyklen.

Leon Madsen har fire gange tidligere stået i den afgørende finale i forsøget på at kvalificere sig, men heller ikke femte gang lykkedes projektet.

Lørdag hentede han blot en enkelt heatsejr, mens han tre gange scorede et point og også sluttede sidst i et heat, hvilket gav seks point i alt.

Danmark er i år repræsenteret af Niels-Kristian Iversen og Nicki Pedersen i VM-serien.

Sidstnævnte har dog været ude af serien på grund af sin skade i fem ud af sæsonens syv grandprixer.

Her har Peter Kildemand været førstereserve i stedet.

Dansk speedway har i det hele taget hakket sig afsted i den nuværende grandprixserie, hvor det endnu ikke er lykkedes en dansker at køre sig i en finale.

I øjeblikket ligger Niels-Kristian Iversen på en samlet 14.-plads i VM-serien med 44 point, mens Kildemand lige under har hentet 26 point.

Maciej Janowski fra Polen topper serien med 88 point inden sæsonens fem sidste grandprixer køres.