Kontra

Lauge overvejede at holde pause fra landsholdet

Playmakeren har været igennem flere skadesforløb i sin tid som professionel. Derfor har han overvejet karrieren i rødt og hvidt.

Se håndboldmagasinet Kontra fra landsholdssamlingen klokken 22.05 på TV 2 SPORT og TV 2 Play.

Rasmus Lauge kan på visse punkter kaldes en ulykkesfugl.

I landsholdssammenhæng har den 26-årige bagspiller misset tre slutrunder på de seks år, hvor han har været en fast del af mandskabet i rødt og hvidt. Hver gang på grund af skader. 

- Det er en kombination af stor belastning i klubben og uheld, som har gjort, at jeg har måtte melde afbud til landsholdet. Det har gjort utrolig ondt, siger Rasmus Lauge, der debuterede på det danske A-landshold i 2011, til TV 2 SPORT.

Rasmus Lauges slutrunder

  • Blev kaldt ind som reserve ved VM i Sverige i 2011 og var med til at vinde sølv.
  • Var med til at vinde EM-guld i Serbien i 2012.
  • En albueskade betød, at han ikke var i topform til OL i 2012, hvor han undervejs blev udskiftet.
  • Var med til vinde VM-sølv i Spanien i 2013.
  • En knæskade i november 2013 kostede EM i 2014 på hjemmebane.
  • Hans første korsbåndsskade i 2014 kostede ni måneders pause, men han blev klar til VM i Qatar 2015
  • Anden korsbåndsskade i 2016 kostede ham både OL i Rio i 2016 og VM i Frankrig i 2017

En korsbåndsskade har senest været årsag til, at Flensborg Handewitt-spilleren måtte se til fra sofaen, mens landsholdskammeraterne opnåede det ultimative i håndboldregi – at blive olympisk mester.

Og det er ikke kun én korsbåndsskade, Rasmus Lauge har på CV’et. I alt har tre slemme knæskader tvunget ham til at holde pause fra håndboldbanen. Derudover har han også været plaget af andre skader.

Hvis der bliver ved med at være samme belastning, og jeg hist og her læser om, at der kommer flere og flere kampe, så må vi se på det

Rasmus Lauge

I håndboldmagasinet Kontra fortæller Lauge, at han på grund af sin skadeshistorik har tænkt tanken om en landsholdspause.

- Det er klart, det er noget, der har strejfet min tankegang.

- Men jeg føler stadig, jeg er ung, og jeg føler også, at jeg har fået kroppen så meget i orden, at der er mulighed for at spille på landsholdet i mange år, siger Rasmus Lauge.

Kort forinden oktober måneds landsholdssamling pådrog Lauge sig en skulderskade i en pokalkamp mod Füchse Berlin. Netop den skade gør, at playmakeren ikke kommer i spil for Danmark ved Golden League.

Med den tyske pokalturnering, Champions League og Bundesligaen er kampprogrammet tæt pakket for Flensborg Handewitt-spilleren. Senest spillede Lauge, Svan og Flensborg Handewitt fire kampe på halvanden uge.

Og netop det hårde kampprogram kan være medvirkende til, at landsholdskarrieren nedprioriteres.

- Hvis der bliver ved med at være samme belastning, og jeg hist og her læser om, at der kommer flere og flere kampe, så må vi se på det.

- Men jeg håber, at jeg kan blive ved i mange år endnu, fordi jeg vil det så gerne. Jeg elsker at spille håndbold, og jeg elsker at spille på landsholdet. Jeg synes ikke, der er noget sjovere, så jeg kæmper for det hver dag og prøver at bygge min fysik op, siger Rasmus Lauge.

Se videoen nedenfor, hvor Bent Nyegaard og Rasmus Lauge diskuterer playmakerens spillestil. 

Bent Nyegaard og Rasmus Lauge taler om playmakerens spillestil. Video: Mie Hansen