Her er de 15 indstillede til 'Årets Sportsnavn'

16x9
Disse tre danskere er iblandt de 15 indstillede til 'Årets Sportsnavn'. Foto: Scanpix Danmark

Jakob Fuglsang, Caroline Wozniacki og Viktor Axelsen er bare 3 af de 15, som er indstillede til Årets Sportsnavn.

Der er mange stærke kandidater, når 'Årets Sportsnavn' skal findes.

Den 6. januar bliver 'Sport 2017' afholdt, hvor der er 15 indstillede til 'Årets Sportsnavn'. Prisen uddeles af Jyllands-Posten og Danmarks Idrætsforbund (DIF). Blandt de 15 er der 11 sportsgrene repræsenteret.

De 15 er Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen, Viktor Axelsen, Amalie Dideriksen, Jakob Fuglsang, Christian Eriksen, Kvindelandsholdet, Emma Jørgensen, Maja Alm, Daniel Wagner, Lisa Gjessing, Cathrine Dufour, Lærke Berg Rasmussen og Christina Juhl Johansen, Katja Salskov-Iversen og Jena Mai Hansen, Pernille Blume og Caroline Wozniacki.

Det er en komité, som har udvalgt de 15 navne, og de har virkelig været på hårdt arbejde.

- Det har været uhyre svært at finde de 15 kandidater, og øvelsen bliver med garanti ikke nemmere, når listen skal skæres ned til tre og senere til en vinder. Jeg håber, at vores valg vil skabe en masse debat, for det viser, at danskerne går op i sport og gerne vil hylde deres helte, siger Morten Mølholm, der er administrerende direktør i DIF og med i priskomitéen.

- Internt i DIF og hos Jyllands-Posten har vi selv haft debatten, for det er virkelig svært at sammenligne præstationer på tværs af sportsgrene. Hvilken VM-guldmedalje er for eksempel den flotteste at vinde? Det er et nærmest umuligt spørgsmål at svare på, men med kriterier som blandt andet global konkurrence og folkelighed i hånden har vi alligevel igen i år vovet pelsen.

Tidligere vindere af 'Årets Sportsnavn'

 • Mette Jacobsen
 • Jesper Bank
 • Damelandsholdet, håndbold
 • Damelandsholdet, håndbold
 • Mette Jacobsen
 • Bjarne Riis
 • Wilson Kipketer
 • Letvægtsfireren
 • Camilla Martin
 • Damelandsholdet, håndbold
 • Thomas Bjørn
 • Tom Kristensen
 • Nicki Pedersen
 • Letvægtsfireren
 • Tom Kristensen
 • Mikkel Kessler
 • Rasmus Quist og Mads Rasmussen
 • Herrelandsholdet, håndbold
 • Lotte Friis
 • Caroline Wozniacki
 • Jeanette Ottesen
 • Lasse Norman Hansen
 • Maja Jager
 • Camilla Pedersen
 • Rene Holten Poulsen
 • Pernille Blume

De mange sportsgrene, der er repræsenteret, tegner et godt billede af, hvor bred sport der bliver dyrket i Danmark.

- Listen af kandidater tæller masser af VM- og EM-guldmedaljevindere, World Cup-vindere, Super Serie-vindere og mange flere. Jeg vil ikke fremhæve nogen her, men i stedet glæde mig over, at der er atleter fra hele 11 idrætsgrene på listen. Det vidner om et velfungerende og seriøst talent- og elitearbejde i vores specialforbund og i Team Danmark, mener Morten Mølholm.

Tidligere har Jyllands-Posten og DIF nomineret tre atleter til Årets Sportsnavn, men i år er listen udvidet til 15 kandidater. Senere i november skæres feltet ned til tre nominerede, og vinderen findes på sportsgallaen i Herning den 6. januar.

Vinderen af Årets Sportsnavn modtager 75.000 kroner og indskriver sig i historiebøgerne sammen med en perlerække af de ypperste danske atleter.

Det er kulturminister Mette Bock (LA), DIF-formand Niels Nygaard, DIF-direktør Morten Mølholm, Team Danmark-formand Frank Jensen, Team Danmark-direktør Lone Hansen samt chefredaktør Jacob Nybroe og sportsredaktør Troels Henriksen fra Jyllands-Posten, der sidder med den endelige beslutning.

Herunder kan du stemme på den, som du synes skal vinde.

Afstemning