Sport

Endnu en OL-guldvinder: Holdlæge misbrugte også mig

Den amerikanske gymnast Aly Raisman fortæller, at også hun er blevet misbrugt af holdlægen Larry Nassar.

Den amerikanske OL-guldvinder Aly Raisman er den seneste, der står frem og fortæller, at hun gennem adskillige år blev blevet seksuelt misbrugt af Larry Nassar, der var læge på USA's gymnastikhold.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

23-årige Raisman er den største af de amerikanske gymnastikstjerner, der har stået frem og fortalt om lægens misbrug, og det sker i det amerikanske tv-program "60 Minutes", der bliver sendt søndag.

- Jeg er vred, siger Raisman, der var holdkaptajn for de amerikanske gymnaster ved OL i 2012 og i 2016, i tv-programmet.

- Når jeg ser unge piger, der kommer hen til mig, vil have autografer og taget billeder, og jeg ser dem smile og være glade, så tænker jeg, at jeg vil skabe forandring, så de aldrig nogensinde skal gå det samme igennem.

Ifølge Raisman så begyndte Nassars "behandlinger", da hun var 15 år gammel.

Larry Nassar har arbejdet med de amerikanske gymnaster gennem næsten 30 år. Han sidder fængslet i forbindelse med en sag om børnepornografi, og der er nu 22 anklager imod ham vedrørende seksuelt misbrug.

Bliver han dømt, risikerer han fængsel på livstid.

Flere atleter har rettet anklage mod USA Gymnastics (Det Amerikanske Gymnastikforbund, red.) for ikke at have grebet ind i tide. Det kostede sidste år forbundets formand Steve Penny jobbet, da han sagde op som følge.

Også Raisman mener, at en del af skylden for det årelange misbrug ligger hos USA Gymnastics.

- Hvorfor fokuserer vi på, hvorfor pigerne ikke har sagt noget? Hvorfor kigger vi ikke på kulturen?, siger hun.

- Hvad gjorde USA Gymnastics og Larry Nassar for at manipulere alle disse piger så meget, at de ikke turde sige noget?

I november stod en anden OL-guldvinder frem og fortalte, at hun var blevet misbrugt af Nassar.

Det var McKayla Maroney, der fortalte, at hun var blevet misbrugt af holdlægen fra hun var 13 år og resten af sin karriere.

Hun fortalte desuden, at Nassar forgreb sig på hende lige inden, hun vandt guld og sølv med sit hold ved OL i London i 2012. Raisman var også med på det hold.

Aly Raisman har vundet seks medaljer ved sine to OL-deltagelser - tre af dem er af guld.