Fodbold

Minut for minut: Sådan spillede Danmark sig til VM

Danmark skal til VM i Rusland næste år efter sejr på 5-1 over Irland i Dublin.

Herunder kan du læse, hvordan Danmark sikrede sig VM-pladsen.

Irland - Danmark 1-5
6' 1-0 Shane Duffy
29' 1-1 Andreas Christensen
32' 1-2 Christian Eriksen
63' 1-3 Christian Eriksen
74' 1-4 Christian Eriksen
90' 1-5 Nicklas Bendtner (straffespark)

Tak for i aften!

Vi takker af for en magisk dansk aften i Dublin. 

Danmark er klar til VM i Rusland efter en forrygende indsats, anført af en storspillende Christian Eriksen. Vi glæder os allerede nu, til at kunne bringe jer den bedst mulige dækning af Danmarks færd ved verdensmesterskabet, fra d. 14 juni næste år. 

Tak for i aften!

Spørgsmål

William :

Hvor mange spillere kommer med til VM

Svar:

Hvert hold må medbringe 23 spillere. 

Reaktion: Kasper Schmeichel (DANMARK)

Reaktion: Simon Kjær (DANMARK)

Da man startede med det her hold, kunne man mærke rigtig meget potentiale, og man har set os udvikle os hele vejen. Det er en kæmpe ære for mig at være anfører, og så at få lov til at føre Danmark til VM i den første kvalifikation, som anfører. Det er jo ganske okay, udtalte Simon Kjær med et glimt i øjet til Kanal 5 efter kampen. 

Reaktion: Åge Hareide (DANMARK)

Jeg er glad for at kunne gøre Danmark lykkelig, for det er en stor fodboldnation. Det bliver en stor oplevelse og godt for Danmark på mange måder. Og så fortjener en spiller som Christian Eriksen også at komme med til VM, og vise sig frem for hele verden, og det samme gør resten af holdet, udtalte landstræneren til Kanal 5 efter kampen.

Spørgsmål

Jan hansen:

Hvornår er der lodtrækning til VM puljerne?

Svar:

De trækker lod d. 1. december i Moskva

Reaktion: Christian Eriksen (DANMARK)

Jamen det er en kanon følelse og en fantastisk dag. Jeg har allerede mistet stemmen efter fem minutter. Men vi skal til VM, og det kan ikke være bedre. 5-1 i en playoff-kamp det siger jo alt. Jeg kommer til at være en glad dreng de næste mange måneder, lød det fra ’Kong’ Christian Eriksen til Kanal 5 efter kampen.

Reaktion: James Mclean (IRLAND)

Jeg ved ikke hvad jeg skal sige. Jeg er knust, ikke bare på vores vegne med på alles. De var bare bedre. Jeg ved det ikke, jeg ved ikke hvad jeg skal sige, lød det fra en grådkvalt irlænder efter kampen, til det irske medie RTE.

Spørgsmål

Gitte:

Hvem dækker VM slutrunden af danske kanaler ?

Svar:

Det gør vi da Gitte ;)

Spørgsmål

Mads:

Ved du hvornår grupperne til VM bliver trukket?

Svar:

Det kommer til at foregå den 1. december.

Reaktion: Nicklas Bendtner (DANMARK)

- Alle spillere, også dem, der ikke var på banen, var indstillede på, at de (Irland red.) ikke skulle tage det her fra os. Og så kan man ikke komme udenom, at Eriksen spiller en hjernedød kamp i dag, jeg synes, det er hans bedste kamp nogensinde, udtalte Rosenborg-angriberen til Kanal 5 efter kampen. 

Reaktion: William Kvist (DANMARK)

- Den her kamp kræver så mange boller! Når man kommer bagud så tidligt, men så spiller dem ud af banen, det er så vildt. Det kræver karakter, og vi smadrede dem, udtalte William Kvist efter kampen til Kanal 5. 

Ros til Eriksen

Flotte ord fra Gary Lineker.

Spørgsmål

Flemming lykke Petersen:

Tror du de har en chance ved wm

Svar:

Det afhænger selvfølgelig af den gruppe, vi havner i, men ja, Danmark har da fine chancer ved VM. Måske det kan blive til en 1/8-finale?

/ Christian, TV 2 SPORT

Danmark har gjort det før

I 1985 vandt Danmark 4-1 i Irland og kvalificerede sig til VM i 1986. 32 år senere vinder Danmark 5-1 i Irland og kvalificerer sig til VM i 2018.

90'

Danmark skal til VM

Vi er i dommerens tillægstid. Irland med et hjørnespark i højre side, men bolden heades ved siden af Kasper Schmeichels mål. Den polske dommer fløjter af! Danmark vinder 5-1 i Irland og er klar til VM i Rusland næste år!

90'

Bendtner til 5-1

... Og scorer sikkert. Nicklas Bendtner bringer Danmark foran 5-1 i Dublin. En helt fantastisk aften for de danske spillere.

89'

Straffespark til Danmark

Straffespark til Nicklas Bendtner. Angriberen går ind i feltet og bliver stoppet af McClean. Bendtner tager selv straffesparket.

87'

Få minutter tilbage i Dublin. Tiden skal bare gå for de danske spillere. De ved, at de er klar til VM i Rusland til sommer. Ankersen og Delaney med småspil. Sisto og Eriksen får bolden på midten. Det går ikke stærkt fra dansk side, men det er heller ikke nødvendigt.