Astralis tabte dramatisk Counter-Strike-finale i udsolgt Royal Arena

Det danske Counter-Strike-hold Astralis lå til at vinde det store eSports-event 'BLAST Pro Series' på hjemmebane, men tabte finalen i ekstra runder.

Royal Arena fik i den grad testet lydniveauet, da seks af verdens bedste Counter-Strike-hold lørdag tørnede sammen på dansk grund i computerspillet 'Counter-Strike: Global Offensive'.

Foran en udsolgt arena med omkring 12.000 tilskuere blev det til en dansk andenplads, da verdens nummer tre, Astralis, i en højdramatisk finale tabte til det tyskejede SK Gaming med 1-2. En finale, der først blev afgjort efter flere timers spil i ekstra runder og sikrede SK Gaming 783.000 kroner.

Inden turneringen gik i gang havde forventningerne til Astralis fået et ordentligt hak ned, da holdets største stjerne, Nicolai 'dev1ce' Reedtz, meldte fra på grund af sygdom. Til lejligheden havde det danske hold derfor hevet svenske Dennis "dennis" Edman ind, der viste sig som en fuldgod erstatning.

Tekniske problemer i fokus fra start

De første kampe ved 'BLAST Pro Series' skulle allerede være afviklet fredag, men tekniske problemer udsatte samtlige af de indledende kampe til lørdag, hvor alle mødte alle i kampen om to finalepladser. Da hvert hold havde spillet fem kampe, lå ubesejrede Astralis på førstepladsen, mens verdens nummer to, SK Gaming, indtog anden pladsen.

Det fik uden tvivl kun forventningerne til at stige blandt tilskuerne, da de to hold i en lang periode har været regnet blandt verdens allerbedste. Da først finalen kom i gang, betalte hele Royal Arena da også tilbage med en stemning, der hele lørdag har givet genlyd i Counter-Strike-miljøet.

'Dupreeh' med vanvittigt højdepunkt

Med stjernespilleren Nicolai 'dev1ce' Reedtz ude af holdet og en ny mand inde, var der ekstra pres på de fire resterende startere, Andreas 'Xyp9x' Højsleth, Lukas 'gla1ve' Rossander, Peter 'dupreeh' Rasmussen og Markus 'Kjaerbye' Kjærbye.

Og undervejs i første bane, 'Mirage', var der flere højdepunkter, men specielt ét øjeblik fik taget til at lette på Royal Arena. Peter "dupreeh" Rothmann var alene tilbage mod tre SK-spillere, men på nærmest mirakuløs vis fik han nedlagt dem alle sammen og sendte Astralis yderligere i front.

Peter \"dupreeh\" Rothmann fik næsten taget til at lette på Royal Arena, da han afgjorde en runde på mirakuløs vis. Video: TV 2 SPORT

Mens stemningen holdt ved, fortsatte Astralis med at levere spil i verdensklasse. Det betød, at danskerne kort efter kunne sikre sig sejren i første bane med cifrene 16-11, hvilket sendte dem foran 1-0 i antal baner, hvor der blev spillet bedst af tre.

Glæden varede dog kort, da opgøret igen blev sat i gang efter en kort pause. De brasilianske spillere på SK Gaming viste hurtigt, hvorfor flere af dem individuelt rangerer blandt verdens bedste. I banen 'Inferno' fik de bragt balance i regnskabet, da de vandt 16-8 og udlignede til 1-1 i baner.

Sådan fungerer Counter-Strike

To hold mod hinanden - fem på hvert hold. Det ene hold er terrorister og skal forsøge at plante en bombe, mens det andet hold agerer anti-terrorkorps, som skal forsøge at forhindre, at bomben detonerer.

En runde varer ét minut og 55 sekunder, og hvis terroristerne får held med at detonere bomben eller skyde alle fem modstandere ned, får de et point. Ellers går pointet til det andet hold.

Man spiller 15 runder, og så bytter de to hold roller. Det hold, der først når 16 point, vinder kampen. Nogle gange spiller man også bedst af tre eller bedst af fem baner.

Astralis fik vild indledning på afgørende bane

Det betød også, at tilskuerne i Royal Arena fik den afslutning, som langt de fleste havde håbet på. En finale, hvor et dansk hold var involveret, samtidig med at det hele skulle afgøres i tredje og sidste bane.

Hjemmebaneheltene fra Astralis kvitterede omgående ved at bringe sig foran 9-0, mens en decibelmåler i den grad ville være kommet på overarbejde i hovedstadens multiarena. Tyskejede SK Gaming viste dog effektivitet på højeste niveau, da de vandt de næste otte runder, inden Astralis endelig fik brudt stimen og bragte sig på 10-8.

Selvvom Astralis måtte undvære stjernen Nicolai
Selvvom Astralis måtte undvære stjernen Nicolai "dev1ce" Reedtz, stod de sammen og vandt turneringen. Foto: Martin Sylvest / Scanpix Denmark

SK Gaming vandt efter overtid

Igen kom SK Gaming tilbage og udlignede til 10-10, og så startede en højdramatisk slutfase, hvor flere af spillerne leverede store aktioner på skift. Det resulterede i, at den ordinære del af kampen til sidst sluttede 15-15, så det hele skulle afgøres i ekstra runder.

Her kunne danskerne ikke være med mere til sidst, da SK Gaming løb med sejren efter cifrene 19-16 blev plantet på resultattavlen. Resultatet betød, at de fem Astralis-spillere og træner Danny 'zonic' Sørensen måtte 'nøjes' med andenpladsen og 313.000 kroner.

- Det er ekstremt skuffende lige nu. Vi kæmpede bravt. De spillede godt, og vi kom meget længere, end vi burde med en stand-in (reservespiller, red.). Det havde været den perfekte historie at skrive her på hjemmebane.

- Vi er utroligt taknemmelige for støtten, og opbakningen har gjort det til noget helt specielt på dansk grund, sagde Markus 'Kjaerbye' Kjærbye efter finalen til DR3.

Det andet danske hold i turneringen, FC Københavns eSport-hold 'North', sluttede som nummer fire efter gruppespillet, hvilket gav dem 94.000 kroner i præmiepenge. De sidste tre deltagende hold var FaZe, NiP og G2.