Sport

Norsk skak-talent fik legende til at græde: - Det er synd for ham

48-årige Vassily Ivanchuk havde store problemer med den 19-årige skak-komet. YASUYOSHI CHIBA / Scanpix Denmark

Norske Johan-Sebastian Christiansen viste ingen nåde, da han mødte Vassily Ivanchuk, der er tidligere verdensmester.

27-årige Magnus Carlsen er den store mester, når det kommer til skak i Norge.

Men faktisk har de også en ung komet, der lurer i kulissen. 19-årige Johan-Sebastian Christensen imponerede skakverdenen, da han fredag først slog Vassily Ivanchuk, der er tidligere verdensmester i hurtigskak, og derefter den stærke ungarer Peter Leko.

Dog tabte han efterfølgende til kineseren Hao Wang, inden han til sidst slog Evgenij Aleksejev. Selvom han fik tre sejre, er der alligevel én, der betyder lidt mere end de andre.

- Det var fantastisk at slå en legende som Ivanchuk, siger Johan-Sebastian Christiansen til norske VG.

- Han begyndte at græde. Jeg syntes, at det var lidt synd for ham.

Frustreret Magnus Carlsen

Magnus Carlsen havde imidlertid en hårdere og mere dramatisk kamp. Den norske skakstjernes første parti ved VM i lynskak udviklede sig noget dramatisk.

Carlsen havde sat sin russiske modstander Ernesto Inarkiev skak, men takket været et ulovligt træk lykkedes det for russeren at undslippe et truende nederlag. Magnus Carlsen var presset på tiden og påpegede ikke russernes ulovlige træk. Men det skulle han måske have gjort.

For da det igen blev Ernesto Inarkievs tur, stoppede russeren spillet og sagde, at Carlsen havde lavet et ulovligt træk. Dommeren afbrød kampen, og russeren blev kåret som vinder af partiet.

Den beslutning er sidenhen blevet ændret til at kampen skulle spilles videre, hvorefter Inarkiev gav op, så Carlsen blev krediteret som vinder.