Sport

Kan slutte på toppen: Dartlegende sigter mod 17. VM-titel

Kun debutanten Rob Cross står nu i vejen for en eventyragtig afslutning på karrieren for Phil Taylor.

Den 57-årige englænder Phil Taylor er nu kun en enkelt sejr fra at sikre sig sin 17. verdensmestertitel i dart.

Det står klart, efter at han udraderede den useedede waliser Jamie Lewis i semifinalen med 6-1 i Alexandra Palace i London.

Phil Taylor bekræftede allerede i begyndelsen af 2017, at VM i England ville blive hans sidste turnering som professionel.

Den 57-årige dartlegende skal møde VM-debutanten Rob Cross i finalen nytårsdag.

Rob Cross slog i sin semifinale Michael van Gerwen 6-5.

Phil Taylors modstander i semifinalen, Jamie Lewis, var den første, der havde kvalificeret sig videre fra den indledende runde.

Til trods for de stensikre sejrscifre pressede Lewis sin erfarne modstander i alle kampens syv sæt.

Jamie Lewis, der end ikke var født, da Phil Taylor vandt sit første verdensmesterskab, tog første sæt i kampen, hvorefter Taylor gjorde rent bord i de seks efterfølgende sæt.

- Jeg udnyttede Jamies manglende erfaring. Det bedste er, at jeg har en dag fri i morgen. Jeg skal hvile mig og gøre mig klar til finalen, siger Phil Taylor efter kampen ifølge Sky Sports.

Efter finalen slutter karrieren for en mand, der har været med til at revolutionere en hel sportsgren både kommercielt og sportsligt.

Mens flere andre spillere ikke var for fine til at drikke øl ved stævner, grundlagde Taylor sin over 20 år lange dominans tilbage i 1980'erne med en træningsindsats på seks-otte timer om dagen.

På sin bryllupsdag i 1988 spillede han endda en kamp om eftermiddagen, inden han vendte tilbage til sin egen reception.

Med en kombination af Taylors dartevner og promoter Barry Hearns marketingevner lykkedes det i 1990'erne at løfte dart til nye sportslige og popularitetsmæssige højder i regi af det, der i dag er kendt som Professional Darts Corporation (PDC).

Fra 1995 og frem til 2003 vandt Taylor otte verdensmesterskaber i træk, men de seneste år er Taylors dominans blevet brudt.

Spillere som Michael van Gerwen, Gary Anderson og Peter Wright har overtaget Taylors plads på darttronen, og her er dart en ubarmhjertig sportsgren.