Sport

Legende jagter perfekt afslutning

VM-finalen mandag aften bliver Phil Taylors sidste optræden som professionel dartspiller.

Det er historien, som ikke kunne være skrevet smukkere. Eller rettere: Det kan det blive.

Dartlegenden Phil Taylor annoncerede inden årets VM, at det ville blive hans sidste turnering som professionel, og mandag står han så i VM-finalen.

Én sejr fra at hente sin 17. VM-titel i karrieren og afslutte den på fornemmeste vis. Ingen andre spillere har mere end fem VM-titler.

Læg dertil 200 andre turneringssejre som professionel.

Modstanderen er overraskelsen Rob Cross, som er i sit første år blandt de tunge drenge. Han slog i semifinalen Michael van Gerwen, som de seneste år har været verdens bedste.

Finalen er med andre ord et anliggende mellem novicen Cross og spillets største nogensinde, 57-årige Taylor.

Og selv om Rob Cross har en fantastisk historie,  er det Phil Taylor, som stjæler overskrifterne op til finalen. Kan denne levende legende tage en VM-titel som afskedssalut?

Fra 1995 til 2002 tog Taylor otte VM-titler på stribe, og i årene 1994 til 2007 nåede han VM-finalen hvert eneste år - kun tre blev tabt.

Men selv om briten har holdt sig i verdenstoppen, har han de seneste år måttet se navne som Michael van Gerwen, Peter Wright og Gary Anderson stjæle det meste af rampelyset.

Derfor lå en VM-finale som karriereafslutning heller ikke umiddelbart i kortene, men Taylor har med stoisk ro sendt pilene afsted og cruiset sig i VM-finalen.

Han har ikke vundet VM siden 2013.

Kun en 27-årig, uerfaren landsmand kan ødelægge Phil Taylors afskedsfest i Alexandra Palace.

Uanset udfaldet af finalen bliver det et farvel til sportens største. Spørgsmålet er blot, om det skal være et flot farvel eller et utroligt farvel.

Finalen spilles fra klokken 21 mandag aften.