Stor dansk stjerne i Counter-Strike skifter til rivalerne

Den blot 19-årige Markus "Kjaerbye" Kjærbye forlader det succesfulde Astralis og skifter til F.C. Københavns e-sportssatsning North.

De stod sammen side om side og løftede det danske Counter-Strike-hold Astralis til nye højder, da de i januar sidste år vandt Major-trofæet i Atlanta, som i daglig term kan oversættes til et slags VM med alle de bedste hold, selvom der godt kan være flere hold med fra samme land.

Nu splittes de fem succesfulde spillere så. Den yngste, 19-årige Markus "Kjaerbye" Kjærbye, har nemlig valgt at forlade Astralis, men det er ikke til fordel for hvilket som helst hold.

Jeg er målløs. Og mere motiveret end nogensinde

Lukas "gla1ve" Rossander, holdkaptajn hos Astralis

Han skifter nemlig til den direkte konkurrent herhjemme, North. Et på mange måder opsigtsvækkende skifte, som i fodbold kan sammenlignes med et skifte fra Brøndby til FCK.

- Det var den sværeste beslutning i min karriere. Jeg har besluttet at forlade Astralis. Det kommer måske som et chok, men nogle gange skal du have modet til at tage et skridt bagud i livet, før du kan se fremad mod nye mål. Tak til holdet, fans og organisationen for dette uforglemmelige minde, skriver Kjærbye på Twitter.

Stor skuffelse hos flere Astralis-spillere

North havde planlagt et pressemøde klokken 12 i Parken, hvor de skulle præsentere Kjærbye. Uden Astralis havde fået noget at vide om det. Da Astralis fandt ud af skiftet, blev det ikke mødt med store roser fra holdkaptajnen, Lukas "gla1ve" Rossander:

- Under to timer før pressemødet finder vi ud af, at "Kjaerbye" har skrevet under med North. Jeg er målløs. Og mere motiveret end nogensinde, skriver han på sin Twitter og bakkes op af holdkammerat Peter "dupreeh" Rothmann:

- Intet andet end skuffet, skriver han.

Den største stjerne hos Astralis, Nicolai "dev1ce" Reedtz, er dog mere tilgivende over for skiftet til rivalerne.

- Jeg har haft mange gode oplevelser sammen med Markus, og jeg vil altid nyde dit selskab, om det så er på serveren (i spillet, red.), eller når vi er ude at shoppe. Jeg håber, du finder glæde på North. Masser af kærlighed herfra på trods af omstændighederne, skriver "dev1ce".

Markus "Kjaerbye" Kjærbye har været en del af Astralis siden maj 2016. Han er for nylig blevet udråbt som den 15. bedste spiller i verden i det forgangne år.

Nu bliver det samtidig spændende at se, hvad der skal ske med North-stjernen Kristian "k0nfig" Wienecke. Efter Norths skuffende Major-exit forlød det, at han var blevet taget af holdet. Og nu ser det altså ud til, at Astralis' Markus Kjærbye skal overtage hans plads. Det er dog ikke endegyldigt bekræftet, hvad der skal ske med "k0nfig".

Officielt er det dog, at North efter Majoren valgte at tage René "cajunb" Borg af holdet og satse på en af sine akademi-spillere i stedet for.