E-sport

CS-stjernes skifte overraskede Kasper Hvidt

Astralis måtte fredag sige farvel til 'Kjaerbye', der er en af verdens bedste spillere. Kasper Hvidt øjner dog muligheder for at finde en erstatning.

Det vakte stor opsigt, både i Danmark og i udlandet, da Markus 'Kjaerbye' Kjærbye fredag skiftede fra Counter-Strike-holdet Astralis til de danske rivaler North.

- Jeg tror, vi alle sammen blev meget overraskede. Det er et utraditionelt move fra Markus' side, siger sportsdirektøren i virksomheden bag Astralis, Kasper Hvidt.

Markus Kjærbye er rangeret som verdens 15. bedste spiller i Counter-Strike: Global Offensive. For en uge siden spillede han med, da Astralis forsøgte at forsvare den store majortitel fra Atlanta 2017 - en turnering hvor rivalerne North også stillede op.

Trods det overraskende skifte, der også kom bag på de fire øvrige Astralis-spillere, er Kasper Hvidt ganske rolig. Sportsdirektøren i RFSH Entertainment vil dog ikke ind på, hvad der kan ligge til grund for skiftet.

- Jeg fokuserer mere på at finde vores femte mand. Vi har gode muligheder for at finde en erstatning. Markus har spillet fint for os, men han har også selv indrømmet, at det ikke har været hans bedste periode.

- Vi har ikke umiddelbart travlt med at finde en erstatning, og vi skal finde den rigtige løsning fra starten. Vi skal se på alle parametre hos den nye spiller, så han passer ind og kan yde en toppræstation. Det er på den måde, vi har udvalgt spillere indtil videre.

Forstår skuffelsen

'Kjaerbye' fortæller til TV 2 SPORT, at han forstår, at de tidligere holdkammerater er skuffede.

- Jeg føler personligt, jeg skylder en masse på grund af alle de her ting. Men det er desværre sådan, at den professionelle sportsverden fungerer, og derfor er det nødt til at foregå på den her måde. Jeg har ikke haft lov til at tage fat i holdet tidligere, så det har været nogle ekstremt hårde nætter uden søvn og appetit.

Han siger selv om skiftet til det lavere rangerende North-hold, at man nogle gange skal tage et skridt tilbage, for at man kan se frem mod nye mål. Markus Kjærbyes skifte betyder, at verdens 14. bedste spiller Kristian 'k0nfig' Wienecke ikke længere er en del af holdet.

Derfor frygter Kasper Hvidt ikke, at North pludselig vil komme stormende og erobre placeringen som Danmarks bedste hold.

- Hvis man ser på North, så har de skiftet nummer 14 i verden ud med nummer 15. Så det er ikke sådan, jeg tænker, at vores værste konkurrenter bliver North. Det bliver nogle andre hold. Vi kigger udelukkende på Astralis og vores mål om at være verdens bedste hold.

'Kjaerbye' kan få sin debut for North allerede i kvalifikationen til IEM Katowice, der spilles i weekenden.

Astralis har til gengæld et par uger til at finde en afløser, inden holdet skal spille den næste turnering.