Astralis køber tidligere North-stjerne efter ’chokerende skifte’

Det danske storhold har fundet sin femte og sidste spiller, efter Astralis i sidste uge mistede en af sine store stjerner til rivalerne fra North.

Mange spillere, eksperter og fans i Counter-Strike-verdenen tabte fredag underkæben, da Astralis' store stjerne Markus "Kjaerbye" Kjærbye ud af det blå skiftede til de direkte rivaler fra North.

Danmarks bedste hold var da heller ikke selv forberedt på skiftet, og derfor fik Astralis pludselig travlt i jagten på en femte spiller til holdet, der spiller med helt i verdenstoppen. Efter seks intense dage er jagten slut, og Astralis kan nu se frem til, at det hele bliver lidt mere 'magisk' fremover på holdet.

Og nej, det er ikke en reference til en populær sang fra Nik & Jay, men derimod gamer-navnet på Astralis' nye spiller, der hedder Emil "Magisk" Reif. En blot 19-årig spiller, der er købt fri fra det amerikanske hold 'OpTic Gaming', og som faktisk har en fortid på netop North, som han forlod i august sidste år efter en skidt periode.

- Vi havde en pulje af spillere, som vi kiggede igennem, efter Markus’ skifte kom som noget af et chok. Kasper Hvidt (sportsdirektør, red.) og jeg brugte dag og nat på at kigge på det, hvor Kasper fokuserede på økonomien, og jeg kiggede på, hvad vi havde af talent. Vi havde del af spillere, men jeg er meget tilfreds med, at valget faldt på Emil, siger Astralis-træner Danny Sørensen.

Emil Reif blev herefter købt fri af sin kontrakt med OpTic, men han var ikke den eneste, der var til 'jobsamtale' hos Astralis i jagten på den populære plads. Derfor er hovedpersonen både glad og stolt over, at han per dags dato kan kalde sig for Astralis-spiller.

- Det er en kæmpe mulighed, jeg har fået, og jeg er vildt glad for, at jeg er den person, de har valgt til holdet. Det glæder jeg mig til, og jeg er så motiveret til bare at give den gas med drengene og på længere sigt være blandt de allerbedste.

- Det skete meget pludseligt. Markus tog til North, og det kom som et chok for både Astralis, men også for os andre, som jo gerne vil være en del af Astralis. Jeg håbede, at de ville tage kontakt til mig, og det gjorde de så allerede på selve dagen, hvor de fandt ud af det. Så det var en drøm, og det er vildt fedt, siger "Magisk", der fremover skal kæmpe mod verdens bedste spillere.

Løsningen blev at købe Emil Reif fri af sin kontrakt med OpTic, men han var ikke den eneste, der var til 'jobsamtale' hos Astralis i jagten på den populære plads. Danny "zonic" Sørensen er dog glad for valget. Video: Jacob Qvirin Petersen

Stortalent med fortid hos North

En position, der på ingen måde er ukendt for ham. I 2016 slog han således sit navn fast på den store scene, da han i en alder af blot 17 år spillede sig til en plads som nummer 14 på den individuelle verdensrangliste.

- Det gav noget ekstra motivation, men det er helt sikkert, jeg vil arbejde videre og blive bedre. Det er derfor, vi er her. Og det er ikke kun for at blive bedre individuelt, men også for at holdet bliver bedre og vinder titler, hvor det er rigtig sjovt, tilføjer den nu 19-årige CS:GO-spiller, der også får store roser med på vejen af sin kommende træner:

- Der er ikke nogen tvivl om, at Emil er hamrende undervurderet. Han var i top 15, da han blot var 17 år. Vi er meget lykkelige over, vi kunne få lov til at hente ham hjem fra USA, så jeg ser frem til at få Emil tilbage på sporet, og jeg er overbevist om, han har talentet og ikke mindst motivationen til at blive en af de helt store kanoner, siger Danny Sørensen.

I starten af 2017 var Emil Reif en del af det oprindelige North-hold, der blev startet op som F.C. Københavns satsning inden for e-sport. Efter syv måneder blev han dog sat af holdet, inden han altså skiftede til USA og holdet OpTic. Nu repræsenterer han så igen et dansk hold, men denne gang er det Norths rivaler fra Astralis.

- Vi har kendt hinanden i mange år, så personligt har vi ikke noget imod hinanden. Men når man spiller imod danske hold, så er de en form for rival, som man gerne vil slå. Det er jo sjovt at slå hinanden, fordi vi alle sammen kæmper for at vinde, men det er lidt sjovere, når man slår et dansk hold end de andre hold, siger Emil Reif.

Ingen hævn for Kjærbyes rivalskifte

For ham kom det altså også som et stort chok, at der pludselig blev en ledig plads hos Astralis, da Markus "Kjaerbye" Kjærbye skiftede til North. Et skifte, der kort efter medførte stærke reaktioner fra flere Astralis-spillere, der var dybt skuffet over hans beslutning.

Siden blødte flere af spillerne dog op, og på de sociale medier er der flere gange delt kærlige ord spillerne imellem. Og lige netop derfor føler den nye Astralis-spiller heller ikke, at der er noget, der skal hævnes.

For Emil Reif kom det altså også som et stort chok, at der pludselig blev en ledig plads hos Astralis, da Markus "Kjaerbye" Kjærbye skiftede til North, men de går ikke efter den nye North-spiller. Video: Jacob Qvirin Petersen

I laver ikke sådan en intern aftale, hvor ham, der har skudt Markus flest gange i næste kamp, så får en sodavand bagefter?

- Ha ha, nej. Det har vi ikke snakket om. Og nu har jeg jo snakket med Astralis-drengene, og de elsker Markus. Han er en fantastisk fyr. Der er ikke noget hate. Han har taget sin beslutning, og det må man også respektere, siger den nye Astralis-spiller, der altså overtager den ledige plads, som Kjærbye efterlod.

Og hos Astralis er der ingen tvivl om, at det er det helt rigtige match.

- Det er næsten lidt mærkeligt, at der er så mange ting, der har flasket sig, efter vi kontaktede Emil, siger træner Danny Sørensen og fortsætter:

- Vi kender ham fra turneringer rundt omkring. Han har altid været en super cool fyr og flink at snakke med. Så det sociale er på plads, og så har det også passet med, at alle spillere nu har den rolle, som de ønsker at spille. Det hele er gået op i en højere enhed, og så er Emil jo bare hamrende dygtig.

Træneren fortæller i samme ombæring, at et andet varmt navn var svenske Dennis "dennis" Edman. Han hjalp det danske hold under BLAST Pro Series i november, da stjernen Nicolai "dev1ce" Reedtz var syg. Denne gang blev det dog afgørende, at Emil Reif blot er 19 år og har en stor fremtid, mens svenskeren er 27 år, ligesom Astralis følte, at danskeren passede en smule bedre ind.

På den netop opdaterede verdensrangliste ligger Astralis nummer syv i verden, efter de siden Major-sejren sidste år i januar ellers har ligget blandt de allerbedste hold. North er samtidig faldet til en 16.-plads, efter de også har været en del af top 5 i en periode.

Allerede i februar venter de to første turneringer for "Magisk" og resten af Astralis, når de deltager i 'StarSeries i-League' og 'IEM Katowice', mens de samtidig deltager i kvalifikationen til 'ESL Pro League sæson 7' ved siden af.