Sport

Norsk OL-håb frygtede for sit liv i vindblæst finale

Silje Norendal mener ikke, at løbet skulle have været kørt. MIKE BLAKE / Ritzau Scanpix

Flere snowboardløbere er utilfredse med, at slopestylefinalen blev gennemført på trods af kraftig blæst.

Den norske snowboardkører Silje Norendal langer ud efter arrangørerne ovenpå den stormomsuste og omdiskuterede OL-finale i slopestyle natten til mandag dansk tid.

Deltagerne styrtede på stribe i den kraftige blæst, der gjorde det svært at udføre øvelserne i Phoenix Snow Park ved Pyeongchang.

Jeg husker ikke, hvad der skete undervejs i løbet, for jeg frygtede bare for mit liv

Silje Norendal, norsk snowboardkører

Både udøvere og eksperter slog undervejs til lyd for, at konkurrencen burde have været afblæst og udsat til en anden dag med mere nådige vejrforhold. Norske Silje Norendal sluttede lige uden for podiet, og hun fortæller, at løbet aldrig skulle have været kørt.

- Jeg fokuserede egentlig bare på at komme ned uden at komme til skade. Jeg stod på toppen og så, at det var livsfarligt. Vi kunne have haft den bedste kvindefinale nogensinde, men så ender det i sådan noget her - en parodi. Det er utrolig synd, og det skulle aldrig have været gennemført, siger Silje Norendal til TV 2 Norge.

- Jeg er meget irriteret over, at der blev kørt en finale. Jeg havde egentlig mest lyst til at sætte mig på toppen og græde. Kroppen har rystet i to timer, fordi jeg var bange for at køre, siger hun endvidere til VG.

Mange slog sig på grund af vinden

Det norske OL-håb lå på andenpladsen efter den første af de to finalerunder.

Men et skuffende andet gennemløb var årsag til, at hun dumpede ned som nummer fire lige uden for medaljerækkerne.

- Jeg husker ikke, hvad der skete undervejs i løbet, for jeg frygtede bare for mit liv, siger hun.

Også østrigeren Anna Gasser er utilfreds med afviklingen.

- Mange slog sig på grund af vinden. Jeg synes ikke, det var en fair konkurrence, og jeg er lidt skuffet over, at arrangørerne lod den fortsætte, siger hun ifølge Reuters.

Guldet gik til amerikaneren Jamie Anderson, der dermed forsvarede sejren fra Sotji for fire år siden.