Sport

Supertalent kører OL-konkurrenterne i sænk på snowboard

Hendes guldtriumf cementerede en stor dag for det amerikanske snowboardhold, der havde tre udøvere blandt de bedste fire. JORGE SILVA / Ritzau Scanpix

17-årige Chloe Kim ryddede al modstand af vejen i de kvindelige snowboardkøreres halfpipe-finale ved OL.

Supertalentet Chloe Kim levede op til de opskruede forventninger i sin karrieres første OL-finale natten til tirsdag dansk tid.

Den 17-årige amerikanske snowboardvirtuos var helt suveræn i kvindernes halfpipe og snuppede guldmedaljen med stor margin til samtlige konkurrenter.

Chloe Kim var allerede solidt i spidsen for konkurrencen, da hun i tredje og sidste gennemløb overgik sig selv med en score på 98,25 point, næsten 10 point mere end den kinesiske sølvvinder Liu Jiayu.

Den amerikanske teenager har sydkoreanske rødder og har i årevis været anset som et kommende verdensnavn på snowboardscenen.

Hun opfyldte allerede de internationale kvalifikationskrav til OL i Sotji for fire år siden, men var med sine 13 år for ung til at deltage i legene.

Hendes guldtriumf cementerede en stor dag for det amerikanske snowboardhold, der havde tre udøvere blandt de bedste fire.

Arielle Gold tog sig af bronzen, mens Kelly Clark måtte finde sig i den medaljeløse fjerdeplads.