Sport

Norsk langrendsdronning tangerer OL-rekord

Norske Marit Bjørgen har nu 13 vinter olympiskemedaljer. ODD ANDERSEN / Ritzau Scanpix

Marit Bjørgen hentede sin 13. OL-medalje, da hun vandt guld sammen med Norges stafethold i langrend.

Nordmanden Marit Bjørgen er tidernes mest succesfulde kvinde i vinterolympisk sammenhæng, og nu er hun godt på vej til at blive den mest succesfulde vinterolympiske atlet på tværs af kønnene.

Lørdag tangerede hun således landsmanden Ole Einar Bjørndalens rekord med 13 vinterolympiske medaljer, da Bjørgen og det kvindelige norske stafethold vandt guld i Pyeongchang.

Efter skiftende føringer til det norske og svenske hold var Bjørgen og svenskeren Stina Nilsson helt lige, inden de skulle i aktion som de to sidste.

I sprintkonkurrencen i tirsdags havde Stina Nilsson vundet guld, men på opløbsstrækningen lørdag blev hun distanceret af den norske veteran, som derfor kunne lade sig fejre med sine holdkammerater.

37-årige Bjørgens 13 OL-medaljer fordeler sig sådan, at syv af medaljerne er af guld, fire er af sølv, mens to er af bronze. Ole Einar Bjørndalen har en guldmedalje mere og en bronzemedalje færre.

Marit Bjørgen har muligheden for at overgå Bjørndalens medaljetotal, da den norske powerkvinde skal i aktion i flere konkurrencer, inden hun kan rejse hjem fra OL i Pyeongchang.

Tidligere under legene hentede hun en bronzemedalje i 10 kilometer fristil og en sølvmedalje i skitatlon.

Ved sommer-OL er svømmeren Michael Phelps indehaver af medaljerekorden med 28 OL-medaljer.