Overblik: Her skal de sidste danskere ved vinter-OL i aktion
17 atleter repræsenterer Danmark ved vinter-OL i Pyeongchang, Sydkorea. Herunder kan du se, hvornår de skal i konkurrence.
Tidsforskellen mellem Danmark og Sydkorea er otte timer, så enten skal man holde sig længe vågen eller stå tidligt op for at se de danske atleter i aktion.
Herunder er programmet for danskerne (danske tider). Programmet vil altid blive opdateret på Danmarks Idrætsforbund og Team Danmarks OL-hjemmeside.
Lørdag den 24. februar
Kl. 06.00-09.05 - Langrend, 50 km klassisk - Martin Møller
Kl. 12.00-14.40 - Speedskating, massestart kvinder og mænd - Stefan Due Schmidt, Viktor Hald Thorup og Elena Rigas
Søndag den 25. februar
De 23. olympiske vinterlege lukkes ned med en afslutningsceremoni søndag kl. 12.00 dansk tid, og to timer senere er den olympiske ild i Pyeongchang slukket.
Herunder kan du læse meget mere om de danske OL-atleter.
Danmarks OL-hold
Følgende 17 atleter skal repræsentere Danmark ved vinter-OL i Pyeongchang.
Curling
Curling
Deltagere:
- Kvindeholdet: Madeleine Dupont, Denise Dupont, Julie Dall Høgh, Mathilde Halse og Lina Knudsen
- Herreholdet: Rasmus Stjerne, Johnny Frederiksen, Mikkel Poulsen, Oliver Dupont og Morten Thomsen
Rasmus Stjerne, kaptajn på herreholdet: - Jeg vil ikke sige, at det er urealistisk med medaljer, men der er nogle hold foran os, som vi skal have respekt for. Man skal bare få listet sig med i et slutspil, og så kan alting ske. Hvis vi spiller ni gode kampe med chancen for at vinde, så er jeg glad.
Madeleine Dupont, kaptajn på kvindeholdet: - Vi tager af sted med håbet og troen på at vinde alle kampe. Det kommer vi ikke til, men vi tager ikke derned for bare at være med. Det er ikke en hyggeturnering, selvom vi på ingen måde er favoritter - tværtimod.
Medaljechancer:
- Mændenes mål er at få en OL-medalje, det er i hvert fald målsætningen for dem, men alt skal gå op i en højere enhed. Det er ikke urealistisk, men det bliver svært. Der er mange, der gerne vil have en af de tre medaljer, vurderer curlingekspert Tommy Stjerne.
- Herrerne skal tage en kamp ad gangen, da de havde succes med det ved sidste OL. Selvom du taber de første to kampe, så er der stadig syv tilbage.
- Kvindernes målsætning må være at blive seks eller syv, da de har to unge piger med på 18 år. Deres ambition er ikke en medalje, men at gøre en god figur. De skal opsøge heldet, da det nogle gange er få centimeter, der afgør kampen, siger Tommy Stjerne.
Speedskating
Speedskating
Deltagere:
- Elena Rigas, Stefen Due Schmidt og Viktor Hald Thorup
Elena Rigas: - Jeg håber rigtig meget på top-5. Der er rigtig, rigtig mange gode løbere og de vil alle sammen gå efter medaljerne. Jeg skal kvalificere mig til finalen fra semifinalen. Min træner og jeg set meget på procesmål undervejs, og det er egentlig det, der betyder mest for mig. Har jeg en god proces, så har jeg også et godt løb.
Stefan Due Schmidt: - Min målsætning er at præstere rigtig godt. Nu er vi tre kvalificerede, og det er en præstation i sig selv, og vi har alle kørt inden for top-24 i verden. Så målet er at præstere godt og køre med i toppen.
Viktor Hald Thorup: - Målsætningen er, at jeg får det maksimale ud af løbet. Jeg har potentialet til at tage en medalje med hjem, og det er det, jeg sætter næsen op efter, selvom vi er 24 deltagere. Men jeg ville ærgre mig, hvis jeg ikke satte næsen op efter det, for man kun chencen hvert fjerde år.
Medaljechancer:
- Jeg vil sige, at medaljemulighederne er åbne. Alt er muligt, for det kan både blive det ene og det andet. Vi ved, at vi har niveauet til det. Vi har Elena Rigas, der har vundet World Cup-medalje i år og er sammenlagt på en delt fjerdeplads i World Cuppen, siger sportschef Jesper Carlson.
- Vi går ind til OL med selvtillid, men vi er også ret ydmyge, fordi de kommer sådan set fra en helt anden sport, nemlig rulleskøjter. Vores mål var at komme til OL, men når det så er sagt, så har vi gjort det så godt, at alt er muligt.
- Top-5 er målsætningen for Elena Rigas. Man kan sige, at vi som minimum går efter én top-fem, og så har vi tre muligheder for det, siger sportschefen.
Alpin ski
Alpin ski
Deltagere:
- Christoffer Faarup og Casper Dyrbye
Christoffer Faarup: - Målet for mig er en top-20-placering. Jeg skal køre tre discipliner - Super G, styrtløb og kombination - og så skal jeg se, om ikke jeg kan komme i top-20 i en af dem i hvert fald. Men kan jeg komme det i bare en af dem, så rejser jeg rigtig glad hjem derfra.
Casper Dyrbye: - Jeg blev helt vildt overrasket, men også både glad og stolt, da jeg fik beskeden om, at jeg var udtaget til vinter-OL. Jeg har drømt om det hele sæsonen, men vidste at det ville blive svært. Nu er jeg udtaget, så nu skal jeg til Sydkorea og yde mit allerbedste og samtidig få en kæmpe oplevelse.
Medaljechancer:
- En top-20-placering for Christoffer Faarup vil være et næsten realistisk mål. Jeg ser en Christoffer, der kan gå ind og lave et resultat, som han lavede til VM sidste forår, hvor han kørte sig ind omkring en 26.-plads. Han har efterfølgende fortsat sin udvikling til nogle Europa Cup-løb, og har vist stabilitet, fortæller skiløbsekspert, Klavs Klavsen.
- Han har haft en god vintertræning, og han har ikke været skadet endnu, og det er også et rigtig vigtigt parameter. Der er meget, der tyder på, at han kan få et rigtig godt OL, hvis han ikke bliver skadet og rammer dagene.
- Det mest realistiske, uden at være sortseer, er, at han kører sig i top-30, mener Klavsen.
Langrend
Langrend
Deltager:
- Martin Møller
- Min målsætning til OL er at præstere på samme niveau, som jeg gjorde i Sochi. Der løb jeg noget det bedste, jeg har gjort nogensinde, og der var jeg 33 år. Så her fire år senere er mit mål at gøre det lige så godt.
Medaljechancer:
- Der er ikke chancer for medaljer, men han kan godt stadig lave gode resulater. Han er bedst i skøjteteknikken, og den rute passede ham bedre ved sidste OL. Han kan lave et godt resultat i den konkurrence, der hedder 15 km fri teknik, siger langrendsekspert Kristian Wulff.
- Kan han køre i top-50, så er det godt. Så er der stadig 30 mand, der er bag ham. Men kører han bedre end kvalifikationskriterierne, så er det også godt.
- Medaljer skal vi ikke regne med. Hvis han ender omkring de 40 stykker, så er det virkelig, virkelig acceptabelt. Han blev nummer 43 ved sidste OL på sin bedste distance, så det er der omkring. Så er man stadig med i feltet, men bare sidst i feltet, forklarer Wulff.
Freestyle
Freestyle
Deltager:
- Laila Friis-Salling
- Jeg er stolt over at have kvalificeret mig til vinter-OL og glæder mig meget til at komme af sted. Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal forvente, fordi det hele er nyt og kommet ret pludseligt, men jeg går efter at have det sjovt og levere det bedste, jeg kan, for så ved jeg, at både den danske og især den grønlandske befolkning vil være stolt og bakke mig op.
Medaljechancer:
- Jeg er glad for, at Laila Friis-Salling kommer med til vinter-OL. Hun har gennem hele sæsonen ligget på vippen på den olympiske rangliste, hvor de 24 bedste kommer med, så vi håbede til det sidste, at hun ville kvalificere sig, siger Morten Rodtwitt, der er chef de mission for det danske hold til vinter-OL.
- Det er svært at spå om udfaldet af hendes konkurrence i Pyeongchang, når hun har kvalificeret sig på et af de sidste mandater, men jeg har en forventning om, at hun laver sit livs bedste ’runs’, så kan vi ikke forlange mere, siger OL-chefen.