E-sport

Det nye Astralis taber første store test

Det blev ikke til en semifinaleplads for Astralis, der debuterede med Emil ”Magisk” Reif på holdet, i StarSeries i-League.

Det danske Counter-Strike-mandskab Astralis stod fredag aften over for sin største test med en ny femte mand på holdet.

I begyndelsen af februar forlod Markus "Kjaerbye" Kjærbye nemlig holdet til fordel for konkurrenterne fra North, og det har betydet, at den tidligere North-spiller Emil ”Magisk” Reif er blevet hentet til holdet.

Debuten foran et publikum i en stor arena fandt sted i den store turnering StarSeries i-League i Kiev, hvor modstanderen i kvartfinalen var de ukrainske hjemmefavoritter, Natus Vincere (NaVi). På papiret var der lagt op til en lige duel mellem verdensranglistens nummer fem (Astralis) og syv.

Efter en tæt kamp endte verdens nummer syv med at slå Astralis ud med banescoren 2-1.

- GG's (Tak for kampen, red.). Vi kunne have lukket den til 2-0, men på Train blev vi sat på plads. Held og lykke fremover, NaVi, skriver "Magisk" på sin Twitter.

Holdets såkaldte in game-leader (holdets taktiske leder), Lukas ”gla1ve” Rossander, er mere kontant.

- Tak for kampen og godt spillet, NaVi. Vi er der desværre ikke helt endnu, skriver han.

Astralis 1-2 Natus Vincere

  • Resultatet af bane 1 ’Nuke’: 16-10
  • Resultatet af bane 2 ’Inferno’: 14-16
  • Resultatet af bane 3 ’Train’: 5-16
  • Flest kills: Emil ”Magisk” Reif
  • Kampens store spil: Emil ”Magisk” Reif skyder alle fem modtandere og laver et såkaldt ace i pistolrunden på ’Inferno’

Dansk kontrol på eget banevalg

I bedst-af-tre-baner-formatet begyndte opgøret på banen ’Nuke’, som Astralis valgte. Efter en bølgende første halvleg gik Astralis til pause med en føring på 8-7. Mange af runderne kom i hus takket være deres såkaldte in game-leader (holdets taktiske leder), Lukas ”gla1ve” Rossander, som med 20 kills viste storspil i halvlegen.

I anden halvleg formåede han kun at skyde to, men det gjorde ikke så meget, fordi resten af holdet hjalp til. Peter ’Dupreeh’ Rasmussen og den nye tilføjelse Emil ’Magisk’ Reif havde en god anden halvleg, og det betød, at Astralis vandt første bane med 16-10.

En magisk start på ’Inferno’

Bane nummer 2, ’Inferno’, blev valgt af NaVi. I begyndelsen var det dog Astralis, der imponerede. I første runde formåede holdets nye spiller, Emil ”Magisk” Reif, at skyde alle fem modstandere og leverede det såkaldte ace. Og så var Astralis i gang.

Den stærke og spektakulære danske start blev fulgt op af endnu en tæt bane, hvor holdene skiftedes til at have gode stimer. Faktisk skulle alle 30 runder tages i brug for at finde en vinder af banen, og her var ukrainerne stærkest. Med 16-14 til NaVi tvang de kampen ud i den afgørende bane ’Train’.

Afgørende bane uden spænding

På tredje og afgørende bane, ’Train’, åbnede NaVi bedst. Selvom Astralis havde en fordel i den første runde, hvor de havde fået plantet bomben og var i overtal, formåede ukrainerne at vinde runden. Sejren i den vigtige første runde gav NaVi medvind, og de fik bygget en føring op på 7-1.

I bedste Astralis-stil gav de ikke op, og med et lille comeback gik de til pause bagud 4-11 fra den på papiret sværere terrorist-side. Nu var det deres tur til at have fordelen af at være counter-terroister.

Sådan fungerer Counter-Strike

To hold mod hinanden - fem på hvert hold. Det ene hold er terrorister og skal forsøge at plante en bombe, mens det andet hold agerer anti-terrorkorps, som skal forsøge at forhindre, at bomben detonerer.

En runde varer ét minut og 55 sekunder, og hvis terroristerne får held med at detonere bomben eller skyde alle fem modstandere ned, får de et point. Ellers går pointet til det andet hold.

Man spiller 15 runder, og så bytter de to hold roller. Det hold, der først når 16 point, vinder kampen. Nogle gange spiller man også bedst af tre eller bedst af fem baner.

Et nederlag efter sideskiftet, hvor en af de varmeste spillere i verden i øjeblikket, Aleksandr ”s1mple” Kostyliev, ramte tre headshots med pistolen, sendte igen Astralis på hælene, og de formåede aldrig at starte et comeback.

Og så var det ukrainske tog kørt. ’Train’ endte med en 16-5-sejr til NaVi, som dermed vandt kampen 2-1.

I nederlaget endte ”Magisk” med den bedste samlede score på det danske hold med 59 kills og 49 deaths. Han skød faktisk flest i hele kampen. En god individuel præstation var dog ikke nok til at sikre en drømmedebut for sit nye hold foran et publikum.

Astralis var det eneste danske hold tilbage i turneringen, efter at Danmarks næstbedste hold på verdensranglisten, Heroic, røg ud i den indledende fase.

Den eneste tilbageværende dansker er nu Finn ”Karrigan” Andersen, som spiller for det internationale hold FaZe. De skal i semifinalen møde Astralis’ banemænd fra NaVi.

Vinderen kan udover den store titel tage små 800.000 kroner med sig. Astralis må nøjes med cirka 60.000 kr. og en placering på 8.-5.-pladsen.