Sport

Daniel Wagner nåede kvartfinalen ved PL

Daniel Wagner er Danmarks eneste deltager ved vinter-PL. Paul Hanna / Ritzau Scanpix

Danmarks eneste deltager ved de paralympiske vinterlege gik videre fra sit første knockout-heat i boardercroos.

Daniel Wagner Jørgensen kørte sig tidligt mandag morgen i boardercross-kvartfinalen ved vinter-PL. Her led danskeren dog et klart nederlag til amerikanske Noah Elliott. 

Boardercross er en simpel disciplin, hvor det gælder om at komme først fra start til mål. Efter kvalifikationen på den kuperede bane, hvor Wagner satte den ottende bedste tid, køres der direkte dueller mellem to kørere. 

I 1/8-finalen var Daniel Wagner lige dele heldig og dygtig, da han mødte norske Kristian Moen. Wagner kom godt nok bagud, men efter et norsk styrt kunne Daniel Wagner passere Moen og sætte kurs mod kvartfinalen.

Alene på pisten i Pyeongchang var Daniel Wagner ganske sikker – og dermed var han klar til kvartfinalen ved sit første vinter-PL.

Det er en bedrift i sig selv. Daniel Wagner gør sig nemlig mest i sommeridrætsgrene, hvor han har vundet sølv i 100-meter-løb og bronze i længdespring ved PL i Rio.

I kvartfinalen, der også blev kørt mandag morgen, var det Daniel Wagner, der styrtede. I løbet mod amerikanske Noah Elliott nåede de to duellanter ikke ret langt ned ad pisten, inden Wagner styrtede. Det gav Elliott god tid til at køre ned mod målstregen, og selvom amerikaneren faktisk så lidt usikker ud på et tidspunkt, så var der aldrig tvivl om vinderen af heatet.

Wagner har stået på snowboard og dyrket gymnastik, inden han som 14-årig kom galt af sted på en trampolin og måtte have det ene ben amputeret over knæet. Siden da har han primært dyrket atletik, hvor han er blandt verdens bedste parasprintere. Snowboardhobbyen er dog også holdt ved lige, og i Pyeongchang er Wagner med som den eneste dansker.

Fredag skal Daniel Wagner køre banked slalom.