E-sport

Finn 'karrigan' Andersen er gamernes svar på Michael Laudrup

Finn "karrigan" Andersen er styrmand på verdens bedste CS:GO-hold, Faze Clan, og han er ikke bange for at lade sig sammenligne med Michael Laudrup.

Faze Clan er verdens bedste Counter-Strike-hold, og det selvom holdet har tabt de seneste to store finaler, som holdet har deltaget i.

Hvis man godt kan lide at se driblinger, kan man godt sige, at jeg er Michael Laudrup

Finn "karrigan" Andersen

Det får nu ikke holdets anfører, danske Finn "karrigan" Andersen, til at ryste på hånden, for nederlagene skyldes ikke nødvendigvis, at holdet har præsteret dårligt, men derimod at modstanderne i selve finalen har overpræsteret.

- Hver gang du er i en finale, så er det fordi, du har spillet godt og konsekvent hver gang slår mange modstandere. Men vi taber så til nogle hold, som har held i posen, og som på sin vis overpræseterer netop der, smiler en afslappet "karrigan" i hjemmet i København.

Ved forrige uges turnering i Katowice var det svenske 'fnatic', der slog Faze Clan, og i sidst i januar var det amerikanske Cloud9, som trak det længste strå i en af årets to største turneringer - Majoren i Boston.

- Når man har så mange finalenederlag, så tænker man, hvad gik der galt, men hvis du har set vores kampe, så kan du også se, at vi ikke bliver ødelagt. Vi har en chance, og vi smider måske selv chancen, men det gør lidt ondt, og derfor har vi da heller ikke trænet i denne her uge, men vi lærer af vores fejl, slår danskeren fast.

Danske Finn 'karrigan' Andersen nåede finalen i Major-turneringen sammen med sit hold FaZe, som han er holdkaptajn for. Selvom holdet var storfavorit mod amerikanske Cloud9, missede de den gyldne mulighed. Video: TV 2 SPORT

Det hører ellers sjældenheder, at "karrigan" taber. Faktisk vandt danskeren med sit hold Faze Clan hele fire store turneringer i 2017, og der var da heller ikke den store tvivl om, hvad den 27-årige Cand. merc. aud. ville satse på efter endt uddannelse.

- Ja, jeg er uddannet revisor, men det kan bedre betale sig at være "karrigan" end revisoren Finn Andersen, griner manden, der har regnet den ud.

Vejen, til at blive den mest betydningsfulde spiller i verden, er gået over et par bump.

Faktisk var "karrigan" en del af det danske succeshold Astralis, men en række dårlige resultater sendte danskeren på bænken og derfra videre til det knap så succesfulde Faze Clan.

- Vi begyndte at plukke spillere fra forskellige hold. Først var det "Niko", så tog vi ham med, og så røg vi i fire finaler i streg, men så kiksede vi at komme i gruppespillet til VM, og så fik vi også "Olufmeister" og "guardian" med, så nu har vi et stjernespækket hold, forklarer Finn "karrigan" Andersen.

Men selvom han har vist sig frem uden sine gamle kollegaer fra Astralis, så sidder der stadig en lyst tilbage. En lyst til at slå netop Astralis.

- Hver gang vi slår Astralis, så skal jeg give en god frokost til mine holdkammerater, for de godt ved, at det betyder noget for mig, fastslår "karrigan".

Uenigheden på det gamle Astralis opstod, fordi "karrigan" i højere grad ville spille offensivt og aggressivt, mens taktikken hos Astralis var mere afventende og defensiv.

Faktisk kan man sammenligne Finn Andersen med en anden berømt dansk atlet, nemlig dansk fodbolds bedste gennem tiderne, Michael Laudrup.

- Den måde, jeg gerne vil spille Counter-Strike på, er offensivt og aggressivt og med plads til store spillere, og man kan godt sige, at det ser flot ud. Jeg vil gerne spille impulsivt og med pludselige indskydelser, og noget jeg lige ser i en runde, hvorimod Astralis gerne vil spille mere taktisk.

- Netop det offensive er jeg måske en af de bedste i verden til at styre, så hvis man godt kan lide at se driblinger, så kan man godt sige, at jeg er Michael Laudrup, siger danskeren uden at underspille sit eget værd.

Danske Finn 'karrigan' Andersen var afgørende for sit hold FaZe, da de slog NaVi i første bane af semifinalen ved Major-turneringen. Video: TV 2 SPORT

Der er da heller ingen grund til, for "karrigan" er et verdensnavn på CS:GO-scenen.

- Når du taler om betydningsfulde spillere, så taler du om to spillere - mig og "fallen" (brasilianer hos 'SK Gaming', red.). Mit hold ved godt, hvad jeg gør for dem. For når du er på et hold med fire store egoer, så ved du, at du også skal passe på dem.

- I min karriere har jeg altid været god til at give plads til andre, så de kan udfolde sig. "fallen" var ham, der skabte det brasilianske hold 'SK', og uden ham var der slet ikke CS:GO i Brasilien, fortæller "karrigan"

Ligesom i Brasilien fyldte fodbold også en stor del af unge Finn Andersens liv. Men en skade i lysken sendte ham på bænken, og så fik computeren overtaget, men drengedrømmen om at komme til at spille på nationalstadionet Parken lever stadig.

Den drøm kan få ny energi, hvis FC Københavns Counter-Strike-satsning, 'North', holder liv i planerne om at arrangere en turnering i den danske nationalarena.

- Det ville være en drøm at spille i Parken, for der er lidt flere tilskuerpladser end i Royal Arena, siger en stordrømmende dansk verdensstjerne, der fornylig har erhvervet sig en spritny og sort Porsche.