E-sport

Astralis-træner smiler af rivalskifte: Lige nu er han den store taber

Astralis' træner, Danny "zonic" Sørensen, måtte i januar sige farvel til en af sine store stjerner, men nu er det hele vendt til noget positivt.

Der blev rusket godt og grundigt op i Danmarks bedste Counter-Strike-hold, Astralis, da den 19-årige stjerne Markus "Kjaerbye" Kjærbye pludselig skiftede til rivalerne fra North.

Siden skiftet er det dog langt fra gået efter planen for F.C. Københavns e-sportssatsning, North, der har haft store problemer med at få spillet til at køre, ligesom de senest i weekenden overraskende tabte semifinalen på hjemmebane ved Copenhagen Games.

Modsat er Astralis nu igen begyndt at finde storspillet frem, og det danske hold, der ligger nummer syv på verdensranglisten, er ubesejret i de seneste 15 baner, de har spillet mod stærke modstandere. Det får Astralis-træner Danny "zonic" Sørensen til at smile ad situationen, ligesom han hylder holdets nyeste tilgang, Emil "Magisk" Reif.

- At vi så får en spiller som Emil med på vores hold, det har kun gjort en uheldig situation meget heldig for os. Med Emils kvaliteter og den måde, han har vist sig at være på som person, og det han har tilført holdet, har det gjort, at vi står rigtig skarpt lige nu.

Er Markus den store taber i det her?

- Lige p.t. så er han, ja, lyder det efterfulgt af et smil fra Astralis' træner, der dog stadig tror på, det hele kan vende for North:

- De har helt sikkert ikke fået den start, som de har tænkt sig, men jeg kender også Markus, så jeg ved, nederlaget piner ham. Så jeg er sikker på, at vi kommer til at se North ved Majoren i august i bedre forfatning. Om de kommer op på vores niveau, det ved jeg ikke, lyder det med et endnu større smil.

I starten af februar fortalte Danny "zonic" Sørensen, at det kom som et chok for holdet, da de med kort varsel fandt ud af, at Markus "Kjaerbye" Kjærbye var ved at skifte til North. Siden rotationerne har de to danske hold mødtes over to baner, hvor det begge gange blev til Astralis-sejr.

Det får ham til at kalde Astralis den store vinder med tilførelsen af Emil "Magisk" Reif som erstatning for 'Kjaerbye'.

- Jeg føler, at Norths resultater, set i forhold til os, ikke ser forfærdelig gode ud. Vi har arbejdet på den rigtige måde, og vi har fået Emil integreret på holdet på en rigtig god måde. Emil er en fremragende, god, ung og sulten spiller, som gør, at det skaber lidt gejst hos de andre, som måske var kørt lidt døde i det hen over det sidste år, siger træneren, der nu igen drømmer om at hente den helt store Major-titel hjem til Danmark:

- Vi har været med til at vinde en Major, og der havde vi Markus på holdet, men med det hold, som vi har nu, der er jeg ikke i tvivl om, det kan blive det bedste Astralis-hold, vi nogensinde har set.

Så er der vel nye Major-titler forude?

- Det er selvfølgelig ambitionen, men det er også vigtigt, at man husker på, at det tager lang tid (at spille et nyt hold sammen, red.), og uanset hvor godt du har forberedt dig, så er du ikke sikret at vinde en Major. Der skal noget held til at vinde de rigtige runder og kampe, så vi tager den med ro, og så arbejder vi benhårdt. Så er vi sikre på, resultaterne nok skal komme.

Mens Astralis har påbegyndt vejen tilbage til titlen som verdens bedste hold, så ligger North i øjeblikket nummer 14 på verdensranglisten. TV 2 SPORT forsøgte at få en kommentar fra Markus "Kjaerbye" Kjærbye selv under Copenhagen Games, men han havde ikke mulighed for at stille op til interview.