E-sport

Astralis vinder første turnering i år

Det danske CS:GO-hold Astralis strøg helt til tops ved DreamHack Masters i Marseille og kan dermed rejse hjem 600.000 danske kroner rigere.

For første gang i 2018 og for første gang med Emil 'Magisk' Reif på holdet har danske Astralis vundet en Counter-Strike: Global Offensive-turnering.

Det skete søndag aften, da holdet triumferede ved DreamHack Masters i franske Marseille.

Finalen mod verdensranglistens nummer seks, Natus Vincere (Na'Vi), blev vundet med 2-0, og dermed tog Astralis revanche for nederlaget til det ukrainske hold i kvartfinalen ved StarSeries i februar.

- Jeg er uden ord. Det er over et år siden, jeg sidst vandt en turnering. Tak for at give mig chancen på sådan et godt hold, skriver Emil 'Magisk' Reif på Twitter.

Astralis 2-0 Na'Vi

  • Bane 1 'Nuke': 16-4
  • Bane 2 'Inferno': 16-11
  • Flest kills for Astralis: Lukas 'gla1ve' Rossander (40K-29D)
  • Flest kills for Na'Vi: Aleksandr 's1mple' Kostyliev (41K-33D)

Viste ingen nåde på eget banevalg

Astralis fik en flyvende start på finalen og bragte sig hurtigt foran 5-0 i første bane 'Nuke', som danskerne havde valgt.

Faktisk blev Astralis overhovedet ikke presset på Counter-Terrorist-siden, og de førte fortjent 13-2 ved pausen.

Anden halvleg varede kun ganske kort tid, da Astralis sikrede sig banen med 16-4 efter et stort spil af Andreas 'Xyp9x' Højsleth i runde 20.

Alene mod tre skød han først Danylo 'Zeus' Teslenko og dernæst Aleksandr 's1mple' Kostyliev, inden han til sidst lokkede Ioann 'Edward' Sukhariev i en fælde, og så var det danske hold foran 1-0.

Kom igen på 'Inferno'

Na'Vi-drengene tog med det samme teten i anden bane 'Inferno', som de havde valgt. Men bagud 1-4 svarede Astralis igen og endte med at snuppe i alt ni runder på Terrorist-siden.

Og da ukrainerne blot vandt yderligere to runder inden pausen, kunne danskerne skifte til Counter-Terrorist-siden med en føring på 9-6.

Samme billede gentog sig i anden halvleg. Na'Vi kom hurtigt på 9-9, men derfra styrede Astralis begivenhederne, og det begyndte i den grad at blive magisk.

Emil 'Magisk' Reif sørgede for en dansk 14-10-føring, og Lukas 'gla1ve' Rossander gav Astralis fem matchbolde.

Na'Vi overlevede den første, men på den anden matchbold gik Lukas 'gla1ve' Rossander gennem granatrøgen og eliminerede Aleksandr 's1mple' Kostyliev.

'gla1ve' kåret til MVP

Dermed vandt Astralis-drengene 'Inferno' 16-11 og sikrede sig deres første trofæ i 2018 samt 100.000 dollars - cirka 600.000 danske kroner.

- Wuuuuh! Trofæet er vores. Jeg er så glad lige nu. Tak for at være med os, da vi spillede dårligt, nu er vi vindere af DreamHack Masters Marseille, og jeg blev faktisk turneringens MVP. Bedste følelse nogensinde, skriver Lukas 'gla1ve' Rossander på Twitter.

Næste turnering for verdensranglistens nummer fem, Astralis, er IEM Sydney. Turneringen i Australien begynder den 1. maj.