E-sport

Statsministeren og de største CS-stjerner hylder Astralis

Astralis' triumf i Marseille er ikke gået ubemærket hen. Danmarks statsminister og flere af verdens bedste CS:GO-spillere tiljubler det danske hold.

Tre måneder og 22 dage inde i 2018 kom årets første triumf for Astralis, da det danske CS:GO-hold strøg til tops ved DreamHack Masters i Marseille.

I finalen besejrede de danske drenge verdensranglistens nummer seks, Na'Vi fra Ukraine, med banescoren 2-0.

Astralis 2-0 Na'Vi

  • Bane 1 'Nuke': 16-4
  • Bane 2 'Inferno': 16-11
  • Flest kills for Astralis: Lukas 'gla1ve' Rossander (40K-29D)
  • Flest kills for Na'Vi: Aleksandr 's1mple' Kostyliev (41K-33D)

'Miraklet i Marseille', som det er blevet døbt af CS:GO-kommentatorerne Niels 'rizc' Topp og Andreas 'JERN' Thomsen, har fået flere prominente navne til tasterne. Heriblandt Danmarks statsminister.

- Sådan, Astralis. I gjorde det, skriver Lars Løkke Rasmussen (V) på Twitter.

Statsministeren bliver suppleret af Brian Mikkelsen (K).

- Kæmpe tillykke, Astralis, med sejren. I er for vilde. Det er for vildt. Puha... 2-0, skriver erhvervsministeren på Twitter.

Det er dog ikke kun politikere, der er aktive på det sociale medie. Også konkurrenter til Astralis hylder det danske hold for dets præstation i Frankrig.

- God kamp, godt spillet, Astralis. Ærgerligt, men Astralis er bedre i øjeblikket. Tillykke, skriver en af modstanderne i finalen og måske verdens bedste CS:GO-spiller lige nu, Aleksandr 's1mple' Kostyliev, på Twitter.

Tiljubles af tidligere Astralis-spillere

Den tidligere Astralis-spiller Markus 'Kjaerbye' Kjærbye, der i januar lavede et - for mange - chokerende skifte til North, lykønsker også sine tidligere holdkammerater.

- Tillykke med sejren, drenge. Rigtig glad på jeres vegne. Hatten af for verdens bedste hold lige nu og denne gang langt mere erfarent til at blive i toppen. Også sygt arbejde fra dig, Emil 'Magisk' Reif, skriver 'Kjaerbye' på Twitter.

Fra North-kaptajnen Mathias 'MSL' Laudridsen lyder det:

- Må bare lette på hatten. Tillykke, Astralis. I drenge viste noget af det bedste holdspil, jeg nogensinde har set. Godt spillet, skriver han på Twitter.

Endnu en tidligere Astralis-spiller skriver følgende på Twitter:

- Tillykke til Astralis. Det har været alt for længe, siden de vandt deres seneste turnering. Godt spillet i denne turnering, drenge, lyder det fra Finn 'karrigan' Andersen, der i dag er holdkaptajn for FaZe, som officielt rangerer som verdens bedste hold.

Stor glæde blandt Astralis-spillerne

Også Astralis-spillerne selv har udtrykt deres glæde over turneringssejren.

- Har ventet på dette øjeblik i så lang tid. Der er blevet lagt så meget hårdt arbejde og dedikation i det her. God kamp, Natus Vincere, skriver Nicolai 'dev1ce' Reedtz på Twitter.

- Jeg er uden ord. Det er over et år siden, jeg sidst vandt en turnering. Tak for at give mig chancen på sådan et godt hold, skriver Emil 'Magisk' Reif på Twitter.

- Wuuuuh! Trofæet er vores. Jeg er så glad lige nu. Tak for at være med os, da vi spillede dårligt, nu er vi vindere af DreamHack Masters Marseille, og jeg blev faktisk turneringens MVP. Bedste følelse nogensinde, skriver Lukas 'gla1ve' Rossander på Twitter.

- Yesss!!! Så fantastisk en følelse. Vindere af DreamHack Masters Marseille, skriver Andreas 'Xyp9x' Højsleth på Twitter.

- Jeg kan stadig ikke få smilet væk fra mit ansigt. Jeg vil bare hjem og blive endnu bedre. Tak, I har været fede. Tak til alle fansene. Jeg ville ikke være her uden jer, skriver Peter 'dupreeh' Rothmann på Twitter.

Med triumfen i Marseille følger en check på 100.000 dollars - cirka 600.000 kroner - som bliver fordelt ligeligt mellem holdets fem spillere og træner Danny 'zonic' Sørensen.

Næste turnering for verdensranglistens nummer fem, Astralis, er IEM Sydney. Turneringen i Australien begynder tirsdag den 1. maj.