E-sport

Astralis forlænger med 'holdets far' efter triumf

Den danske træner Danny ’zonic’ Sørensen fortsætter på Counter-Strike: Global Offensive-holdet Astralis i endnu to år.

Danmarks bedste Counter-Strike: Global Offensive-hold, Astralis, vandt søndag DreamHack Masters i Marseille. Dagen efter succesen har de forlænget med holdets træner, Danny ’zonic’ Sørensen. Det meddeler holdets ejere, RFRSH Entertainment, i en pressemeddelelse.

31-årige ’zonic’ har været træner for det danske mandskab, lige siden holdet har gået under navnet Astralis i begyndelsen af 2016. Og det bliver han altså ved med i minimum to år frem.

- Jeg er så glad for at få lov til at arbejde med drengene, og vi er lykkelige over at have så stærk en organisation bag os i RFRSH Entertainment, skriver ’zonic’ på sin Twitter.

Glæden ved det forlængede samarbejde er gensidig. Da TV 2 SPORT mødte Astralis-spillerne i lufthavnen netop hjemvendt fra triumfen i Marseille, var de glade for udsigten til to år yderligere med ’zonic’ som træner.

- Det er noget af det vigtigste. At have Danny som træner er noget af det, der har gjort, at vi har holdt sammen så længe som hold. At blive ved med at have den samme træner gør en kæmpe forskel for os. Det er også det, jeg tror, der gør, at vi kommer til at vinde endnu flere turneringer i år, siger Lukas ’gla1ve’ Rossander til TV 2 SPORT.

Mere end en træner

Når ’zonic’ står bag sine fem spillere, er det tydeligt at se hans entusiasme og indlevelse, når situationerne spidser til. Her gør han alt for at holde sine spillere oppe i både medgang og modgang. Samme rolle har han også, når holdet ikke spiller turneringer.

- Han hjælper os med alt fra det taktiske til holdånden. Han er en rigtig god ven af os alle sammen og har hjulpet rigtig meget til og løst konflikter, hvis der har været noget. Så han er ligesom holdets far, som hjælper til, når der sker noget, der ikke skal ske, siger Peter ’dupreeh’ Rasmussen.

’Holdets far’ er en betegnelse om den rutinerede træner, som også ’gla1ve’ kan genkende.

- Han er lidt holdets far. Han laver for eksempel et skema til os hver dag, så vi kan se præcis, hvornår vi gøre hvad. Og det giver bare meget luft til os andre, at vi bare kan fokusere på turneringen og bare kigge på skemaet.

I Astralis’ kalender er næste store turnering IEM Sydney, som begynder den 1. maj.