E-sport

Counter-Strike-hold sælger to danskere i millionhandel

'Snappi' og 'JUGi' er fortid hos det danske Counter-Strike-hold Heroic. Fremover skal de spille for amerikanske OpTic Gaming.

Astralis er det mest kendte Counter-Strike-hold i Danmark, men nu gør 'lillebror' Heroic sig bemærket med et dobbeltsalg i millionstørrelsen.

Holdet, der ligesom Astralis er en del af organisationen RFRSH Entertainment, har med omgående virkning sendt Marco 'Snappi' Pfeiffer og Jakob 'JUGi' Hansen videre til det amerikanske hold OpTic Gaming.

I pressemeddelelsen ønsker RFRSH Entertainment ikke at oplyse, hvor mange millioner verdensranglistens nummer 17 har fået for sine stjernespillere, men TV 2 SPORT erfarer, at det samlede beløb er lidt under tre millioner kroner.

- Det er en stor dag for de to spillere og for Heroic. Vi har formået at skabe nogle flotte resultater og har nærmet os top-10 på verdensranglisten via fokus på og en stor indsats omkring spillernes individuelle kvaliteter og holdets samlede styrke, og det lægges der mærke til, siger sportsdirektør i RFRSH Entertainment Kasper Hvidt i pressemeddelelsen.

Ønsker en anden identitet

Astralis, der mandag generobrede verdensranglistens førsteplads efter triumfen ved DreamHack Masters i Marseille, har haft stor succes med spillere, der passer i RFRSH Entertainments model med god kultur og fysisk træning.

Det er samme model, organisationen ifølge TV 2 SPORTs oplysninger ønsker at implementere på Heroic.

- Omvendt er vi også ved at bygge Heroics profil op omkring en lidt anden identitet, og på den baggrund ville det ikke være forsvarligt at afslå et tilbud af den størrelsesorden, vi har fået. Det er samtidig en ny mulighed for de to spillere, de gerne ville prøve af, så det endte med at gå ret hurtigt med at få det hele på plads, siger Hvidt.

Den tidligere håndboldmålmand forventer, at Heroic snart kan offentliggøre et nyt lineup. I den kommende periode vil svenske Adam 'Friberg' Friberg udfylde den ledige stol, da Heroic indtil tirsdag bestod af seks spillere, hvor kun fem kan spille.

26-årige 'Friberg' har tidligere spillet for OpTic Gaming og senest for det svenske storhold Ninjas in Pyjamas.

Danmark har også et tredje Counter-Strike-hold i verdenseliten, det FC København-ejede North. Det ligger nummer 12 på verdensranglisten.