E-sport

Astralis taber tæt finale til dansker

Finn ‘karrigan’ Andersens hold, FaZe, var for stærke for Astralis ved Counter Strike-turneringen 'IEM Sydney'.

Det lykkedes ikke for det danske Counter Strike-hold Astralis at vinde deres anden turnering i træk.

For to uger siden vandt de DreamHack Masters i Marseille, men søndag tabte de finalen i den australske turnering 'IEM Sydney'.

Her mødte de FaZe, som har danske Finn ‘karrigan’ Andersen på holdet. De danske verdensettere tabte med cifrene 0-3.

Udover sejren får FaZe også en pengepræmie på 100.000 dollars.

FaZe 3-0 Astralis

  • Resultatet af bane 1 ’Cache’: 19-17
  • Resultatet af bane 2 ’Overpass’: 22-20
  • Resultatet af bane 3 ’Train’: 16-14
  • Flest kills: Ladislav ’GuardiaN’ Kovács - FaZe (90)
  • Kampens spiller: Ladislav ’GuardiaN’ Kovács - FaZe

Som cifrene antyder i hver bane, var der stor spænding om udfaldet. I den første bane 'Cache', som FaZe havde valgt, var der stor succes ved at være terrorist.

Sådan fungerer Counter-Strike

To hold mod hinanden - fem på hvert hold. Det ene hold er terrorister og skal forsøge at plante en bombe, mens det andet hold agerer anti-terrorkorps, som skal forsøge at forhindre, at bomben detonerer.

En runde varer ét minut og 55 sekunder, og hvis terroristerne får held med at detonere bomben eller skyde alle fem modstandere ned, får de et point. Ellers går pointet til det andet hold.

Man spiller 15 runder, og så bytter de to hold roller. Det hold, der først når 16 point, vinder kampen. Nogle gange spiller man også bedst af tre eller bedst af fem baner.

FaZe førte 10-5, inden der skulle byttes hold. Her var det igen terroristerne, som havde overtaget. Denne gang med Astralis, som ligeledes vandt 10-5 og udlignede til 15-15.

Normalt spilles der til 16, men et hold skal vinde med to ovenskydende runder. Det betød, at der skulle spilles ekstra runder for at finde en vinder. Her viste FaZe sig som de stærkeste, da de vandt 19-17.

Bane 2 - 'Overpass'

Derefter var det Astralis' tur til at have 'hjemmebane'. De havde valgt banen 'Overpass', men begyndte banen med at tabe 5-10 som terrorist.

Bedre gik det som Counter-Terrorist, da det det var dem, som vandt 10-5. Holdet var ellers bagud 13-15, men fik udlignet i de sidste to runder.

Dermed skulle endnu en bane afgøres i ekstra runder. Denne gang blev det endnu mere tæt end i 'Cache'. Først efter 12 ekstra runder trak FaZe sig sejrrigt ud med 22-20.

Bane 3 - 'Train'

Da der bliver spillet bedst ud af fem baner, vidste Astralis, at de skulle vinde denne for at have chancen for en samlet sejr. Det kunne ses i begyndelsen af denne bane.

Astralis kom flyvende ud som Counter-Terrorister og bragte sig på 10-0. Især Lukas ’gla1ve’ Rossander var noget nær ustoppelig på denne bane, hvor han med 30 'kills' var den af alle, der dræbte flest i 'Train'.

Da der skulle byttes hold, førte Astralis med 11-4 og manglede blot fem rundesejre for at vinde banen. Men så langt nåede de aldrig.

For FaZe var endnu mere dominerende som Counter-Terrorister. Med Ladislav ’GuardiaN’ Kovács som den dominerende skikkelse vandt holdet 12-3 og kunne dermed juble over et stort comeback i det, der skulle ende med at blive kampens sidste og afgørende bane.