Sport

Nu svarer skuffet dansk CS-stjerne tilbage på tidligere holdkammerats angreb

Danske Kristian ’k0nfig’ Wienecke er sur og skuffet over det offentlige indlæg fra Peter 'stanislaw' Jarguz, som udstiller blandt andre danskeren.

I sidste weekend blev en af Danmarks bedste Counter-Strike: Global Offensive-spillere Kristian ’konfig’ Wienecke skuffet.

Skuffet over, at hans tidligere canadiske holdkammerat Peter ’stanislaw’ Jarguz langede ud efter blandt andre ham i en lang besked ved navn ’The truth’.

- Da jeg læste det, tænkte jeg: "Det kan da ikke passe." For det er slet ikke sådan, jeg har forstået noget af det, siger ’k0nfig’ til TV 2 SPORT.

21-årige ’k0nfig’ skiftede i februar til det amerikanske hold OpTic Gaming efter at han havde spillet for FC Københavns CS-hold, North, i en længere periode. Han blev kåret til verdens 14.-bedste spiller i 2017.

I OpTic blev ’k0nfig’ holdkammerater med ’stanislaw’ samt danske Nicklas "gade" Gade, René ’cajunb’ Borg og amerikanske Shazeeb "ShahZaM" Khan.

Den dansk-nordamerikanske konstellation blev dog aldrig en succes, og derfor erstattede ejeren af holdet den 24. april ’ShahZaM’ og ’stanislaw’ med danske Marco ’Snappi’ Pfeiffer og Jakob ’JUGi’ Hansen, som blev hentet i danske Heroic for lidt under 3 millioner kroner.

Og så burde det gamle OpTic være et overstået kapitel, men sådan skulle det ikke helt gå.

jeg blev så sur og skuffet over, hvordan man kan lyve så meget for sig selv, at det bliver sandhed

Kristian 'k0nfig' Wienecke

’Stanislaws’ lange besked, hvor han i detaljer beskriver de interne stridigheder på holdet, har nemlig siden skabt røre i Counter-Strike-verdenen. For første gang siden ’stanislaws’ version af historien fortæller ’k0nfig’ nu til TV 2 SPORT, hvordan han oplevede uenighederne.

Følte sig utilpas i danskernes selskab

Et af de gennemgående temaer i ’stanislaws’ indlæg er ’danskerne mod os’. Han fortæller, at han hele tiden havde frygtet, hvordan det ville fungere med et dansk-nordamerikansk hold, og hans frygt viste sig – ifølge ham – at være berettiget. For langsomt blev der dannet kliker, mener canadieren, som fortæller om, at danskerne snakkede dansk, selvom hele holdet var til stede.

- Vi bragte problemet op flere gange. Men hver gang var svaret - hovedsagelig ’cajunbs’ - at ”hvis vi har noget at fortælle jer, skal vi nok sige det på engelsk." Endda uden for computerspillet, da vi var ude at spise, følte vi os meget utilpas, da der var episoder, hvor vi hørte vores navne blive nævnt, og da vi spurgte dem ind til det, sagde de bare, at det ikke var noget, skriver ’stanislaw’ i sit offentlige indlæg.

Den udlægning af historien er ’k0nfig’ mildest talt uenig i.

- At han blamer os for at snakke bag om deres ryg og sige, at vi ikke gider at snakke engelsk efter en træning eller en officiel kamp, er bullshit i min verden. Han siger, at vi har bagtalt dem, og det passer overhovedet ikke, siger ’k0nfig’, som både ærgrer og undrer sig over ’stanislaws’ offentlige indlæg.

- Jeg følte, at det var et angreb, fordi han var utilfreds. Et angreb, fordi han troede, at han skulle blive i OpTic, og at vi tre danskere skulle et andet sted hen. Jeg følte mig angrebet, for jeg synes, det er en uretfærdig måde at skrive tingene på - som om han er Guds barn og aldrig gør noget forkert. Jeg forstår ikke, hvorfor han har behov for at angribe på den måde.

’k0nfig’: Noget af det er sandt

I det offentlige indlæg beskriver ’stanislaw’ også, hvordan ’k0nfig’ havde problemer med punktligheden. Noget, canadieren mente skabte problemer med kemien på holdet. Den del af indlægget bekræfter danskeren.

- Der er noget af det, der er sandt. For eksempel det der med, at jeg er kommet for sent et par gange til træning eller til møder. Her var jeg lidt for sent ude eller noget i den stil. Så det er fair nok, siger ’k0nfig’.

jeg var bare skuffet over min beslutning om at tage til USA, når holdet ikke havde det, jeg regnede med

Kristian 'k0nfig' Wienecke

Langt størstedelen af indlæggets indhold kan han dog ikke genkende, og derfor var han også hurtigt ude på sin Twitter og skrive ”at stole på én side af historien er som kun at læse halvdelen af en bog” samt sende flere stikpiller mod 'stanislaw'.

- Han løj for meget for sig selv i den besked. Hvis han havde været lidt mere nede på jorden og erkendt, at han også havde gjort noget forkert, havde jeg skrevet noget mere fair. Jeg virkede lidt som en idiot, fordi jeg blev så sur og skuffet over, hvordan man kan lyve så meget for sig selv, at det bliver sandhed.

- Det hele virkede som en løgn

Den dansk-nordamerikanske konstellation nåede at eksistere i halvanden måned, og allerede hurtigt kørte ’k0nfig’ træt i tilværelsen på sit nye hold.

- Jeg troede, vi ville få to udenlandske spillere, som var motiverede, når der kom to topspillere (’k0nfig’ og ’cajunb’, red.) fra Europa til USA. Men så møder man op, og så virkede det hele bare som en løgn. Som om det hele ikke var sandt.

- Så tænkte jeg bare over, at jeg var fra flyttet til USA for at leve og ånde Counter-Strike. Jeg havde ikke noget decideret at lave i USA bortset fra at spille. Så jeg var bare skuffet over min beslutning om at tage til USA, når holdet ikke havde det, jeg regnede med.

’k0nfig’ fik tilbud fra andre hold

’Stanislaw’ beskriver også, hvordan ’k0nfig’ flere gange var ved at give op og truede med at forlade holdet. Her er der visse ligheder mellem ’stanislaws’ og ’k0nfigs’ udlægninger af sagen. Danskeren afviser dog, at han har brugt det, at andre hold var interesseret i at hente ham, som et våben.

- Jeg havde fået et tilbud fra et andet hold, og så sagde jeg ærligt og åbent til mine holdkammerater, at jeg overvejede at takke ja til tilbuddet, fordi det gik så dårligt i de officielle kampe og til træning, som det gjorde. Vi fik ikke noget ud af at træne sammen. Peter (’stanislaw’, red.) gad ikke mødes en time før kampstart for at lave taktikker, så vi mødte bare op og spillede Counter-Strike, som var det en normal kamp med ens kammerater, siger danskeren.

Danskeren fortæller, at der allerede var bud efter ham fra Europa allerede i første uge af hans amerikanske drøm. Over for TV 2 SPORT bekræfter han, at der var tale om to europæiske hold samt et amerikansk hold, som flere gange viste interesse for danskeren. Han vil ikke afsløre, hvilke hold det drejer sig om – kun at der var tale om ikke-dansktalende hold.

Tilbuddene afslog han dog, da danske ’JUGi’ og ’Snappi’ den 24. april kom til det amerikanskejede hold, som nu består af fem danskere og en dansk træner.

De er i øjeblikket i gang med at forberede sig til den store turnering ESL Pro League Finals i Dallas den 18. maj.

TV 2 SPORT har ikke haft held med at komme i kontakt med René ’cajunb’ Borg, der på sin Twitter skriver, at ’stanislaw’ lyver til sig selv.