E-sport

Danske Heroic henter major-vinder efter million-transfer

Counter Strike-holdet Heroic solgte tidligere i år to spillere for ’et pænt millionbeløb’. Nu er både ’JUGi’ og ’Snappi’ erstattet.

Holdkortet er igen komplet hos Heroic, der i april tjente en klækkelig sum på at sælge Marco 'Snappi' Pfeiffer og Jakob 'JUGi' Hansen til det amerikanske hold OpTic Gaming.

Danmarks tredjebedste hold har skrevet en permanent kontrakt med svenske Adam ’Friberg’ Friberg. Han har spillet midlertidigt på holdet siden salget af ’JUGi’ og ’Snappi’ for næsten tre millioner kroner.

- Det siger sig selv, vi er godt tilfredse, når vi lykkes med et salg i den størrelsesorden, vi gjorde med ’JUGi’ og ’Snappi’, og vi så kan hente en profil som Friberg på fri transfer efterfølgende. Friberg bringer en masse erfaring fra sejre i nogle af de helt store turneringer, og hans kåring som Major MVP siger alt om den kvalitet, Heroic nu får ind på holdet, siger sportsdirektør Kasper Hvidt i en pressemeddelelse.

26-årige 'Friberg' har tidligere spillet for OpTic Gaming og senest for det svenske storhold Ninjas in Pyjamas.

Det var hos Ninjas in Pyjamas, Friberg vandt majorturneringen ESL One i Köln og samtidig blev kåret som den mest værdifulde spiller i 2014.

Søndag rejser ’Friberg’ med Heroic til ESL Pro League Finals i Dallas, hvor Heroic er tilkaldt for at erstatte HellRaisers.

- Jeg har spillet og trænet med holdet som en stand-in de seneste uger, og jeg har fået et virkelig godt indtryk af holdet og af organisationen omkring det hele. Valget var ikke svært, da jeg fik tilbuddet om, at træde ind som fast mand, og jeg glæder mig virkelig til, for alvor at komme i gang, fortæller Adam ’Friberg’ Friberg i en pressemeddelelse.

Ud over ’Friberg’ træder Patrick ’es3tag’ Hansen også ind på holdet. Han var reserve, inden ’JUGi’ og ’Snappi’ blev solgt.