E-sport

Stor Counter Strike-turnering flyttes på grund af præsidentvalg

BLAST Pro Series Istanbul skal ikke afvikles som først planlagt, fordi den internationale event ellers ville kollidere med præsidentvalget i Tyrkiet.

Den danskejede Counter Strike-turnering BLAST Pro Series, der tidligere har været afholdt i København, må vige for den tyrkiske præsident Erdogans valg.

Derfor bliver turneringen flyttet fra den 24. juni til den 29. september. Det skriver RFSH Entertainment, der står bag turneringen, i en pressemeddelelse.

- For events af en størrelsesorden som BLAST Pro Series med 7-10.000 tilskuere i Fenerbaches Ülcker Sports Arena, et større broadcast set-up til online streaming og live tv i op mod 100 lande, samt en række internationale sponsorer, vil det være mere eller mindre umuligt at gennemføre et arrangement, lyder det.

Både ambassadører og konsulater har været med i flytningen af BLAST Pro Series Istanbul, der skulle have været vist på TV 2s kanaler.

- Vi har investeret en masse ressourcer og energi i at bringe BLAST Pro Series til Istanbul, og da vi præsenterede eventen, blev det taget bedst muligt imod af både tyrkiske fans og alle omkring turneringen. Det er unødvendigt at nævne, at det skabe nogle udfordringer, da valget blev udskrevet til præcis den samme weekend – og siden har vi knoklet dag og nat for at finde en løsning for at af holde BLAST Pro Series i Tyrkiet i år, siger Jordi Roig, der er executive producer for turneringen.

BLAST Pro Series er et format, hvor alle deltagere er i aktion på scenen på én gang. Fire af de seks deltagere i Istanbul er allerede på plads.

  • Astralis
  • Ninjas in Pyjamas
  • Virtus.Pro
  • Space Soldiers

Derudover vil et endnu ukendt hold stille op, ligesom et helt nyt internationalt hold vil blive præsenteret inden turneringen.