E-sport

Suveræne Astralis klar til tredje finale i træk

Danske Astralis udraderede al modstand i semifinalen og er klar til at kæmpe om trofæet ved ESL Pro League Finals i Dallas.

Verdens aktuelt bedste hold i computerspillet Counter Strike: Global Offensive lever i den grad op til forventningerne ved den store, internationale turnering ESL Pro League Finals.

I semifinalen var Astralis mildest talt suveræne mod FaZe Clan, der har danske Finn ’karrigan’ Andersen som en af profilerne. Astralis, der udelukkende består af danske spillere, vandt kampen 2-0.

16-3, 16-6 lyder de suveræne cifre, der sender holdet videre til finalen, hvor Team Liquid venter.

- Tre finaler i træk! Vi har lige slået FaZe i semifinalen, hvilket var et stort mål. Vi er meget glade, fordi vi fik revanche for [finalen ved] IEM Sydney. Nu er vi her for at sikre den anden titel i år, siger Lukas ’gla1ve’ Rossander på Astralis’ Twitterprofil.

ESL Pro League Finals i Dallas er kulminationen på den syvende sæson i ESL Pro League, hvor hold fra hele verden har spillet mod hinanden for at kvalificere sig. Nu er de otte bedste mandskaber samlet i Dallas med en samlet præmiesum på en million dollar (6,3 millioner kroner) på højkant.

Finalen i Dallas er som nævnt Astralis’ tredje finale i træk. Tidligere i maj tabte Astralis til FaZe Clan i finalen i IEM Sydney, mens det ved Dreamhack i Marseille blev til en dansk sejr over Natus Vincere.

Netop Natus Vincere blev slået ud i den anden semifinale i Dallas, som Team Liquid vandt 2-0.

Finalen mellem Astralis og Team Liquid spilles søndag aften klokken 20 dansk tid, og Astralis’ cheftræner Danny ’zonic’ Sørensen går ind til den afgørende kamp med en rigtig god fornemmelse efter den sikre sejr i semifinalen.

- Selvom nogen syntes, det så nemt ud, så spillede vi bedre end nogensinde før i denne kamp. Vi er virkelig glade for at have slået sådan et god hold, skriver han på Twitter.