E-sport

Astralis vinder stor turnering og halvanden million kroner

Med triumfen i den amerikanske delstat Texas kan Astralis-drengene og træner Danny 'zonic' Sørensen dele knap 1,6 millioner kroner mellem sig.

Sent søndag aften dansk tid beviste danske Astralis, hvorfor det i øjeblikket er rangeret som verdens bedste Counter Strike: Global Offensive-hold.

I bedst af fem-finalen ved ESL Pro League Season 7 Finals i Verizon Theatre i Dallas blev hjemmeholdet Team Liquid sat på plads i fire baner.

- Ærligt talt forventede jeg ikke, at de ville være så gode. Vi havde forventet en 3-0-sejr, sagde Emil 'Magisk' Reif efter finalen. 

Med sejren på 3-1 kan de fem danske drenge og træner Danny 'zonic' Sørensen rejse hjem med et trofæ og en præmiecheck på 250.000 dollars svarende til 1,58 millioner danske kroner, som de deler mellem sig.

Det er anden gang på mindre end en måned, at Astralis vinder en stor turnering. Tidligere i maj var holdet også i finalen i IEM Sydney, men her var danske Finn 'karrigan' Andersens hold, FaZe, bedst.

Tre tætte baner

Astralis fik en drømmestart på finalen mod Team Liquid. I første bane Dust2 blev nordamerikanerne, som er nummer ni i verden, skudt i sænk med de suveræne cifre 16-1.

I anden bane, Nuke, var det mere jævnbyrdigt, men med et headshot sørgede Emil 'Magisk' Reif for, at banen ikke skulle afgøres i overtid. Astralis vandt 16-14.

De mange runder i Nuke gav dog Team Liquid blod på tanden. I tredje bane Mirage bragte de sig foran 6-2, og selv om Astralis førte 8-7 ved pausen og 13-7 i anden halvleg, var det nordamerikanerne, der vandt banen 16-14.

I fjerde bane Inferno var det igen Team Liquid, der lagde bedst ud, men endnu en gang formåede Astralis at komme tilbage, da danskerne som Counter-Terrorists gik fra 5-11 til 11-11.

Nordamerikanerne tog 23. runde, men det var også den sidste, de fik i kampen. Med fem runder i træk vandt Astralis banen 16-12.

Dermed blev det ikke nødvendigt at spille femte og afgørende bane Cache.

'dupreeh' turneringens MVP

Astralis mødte også Team Liquid i gruppespillet, og her vandt danskerne sikkert bedst af tre-kampen 2-0.

Team Liquid får knap 700.000 danske kroner for andenpladsen.

Efter finalen blev Astralis' Peter 'dupreeh' Rothmann kåret til turneringens MVP (mest værdifulde spiller, red.).