Sport

Den tidligere OL-guldvinder Vibeke Skofterud er død

Norske Vibeke Skofterud, der i flere år var en del af verdenseliten inden for langrend, er død i en ulykke. Hun blev 38 år gammel.

Den pensionerede langrendsløber Vibeke Skofterud er fundet død på en ø ved Arendal. Det oplyser det norske politi ifølge NRK.

Vibeke Skofterud blev 38 år gammel, og hendes familie er blevet orienteret om ulykken. 

- Den omkomne blev meldt savnet klokken 01 natten til søndag. Hun blev fundet cirka klokken 11.30 på øen St. Helena i Hovekilen og er erklæret død på stedet af en læge fra en luftambulance. Der var en vandscooter ved holmen, og alt tyder på en vandscootterulykke, siger operationsleder Sveinung Alsaker ifølge NRK.

Lørdag opdaterede Skofterud sin Instagram-profil med billeder af, at hun og en anden kvinde kørte på vandscooter.

En del af verdenseliten

Vibeke Skofterud var i mange år blandt verdens bedste langrendsløbere, inden hun indstillede sin karriere i 2015 på grund af skader og sygdom.

Hun har blandt andet været med til at vinde både OL- og VM-guld i stafet. 

I 2011 blev hun verdensmester på hjemmebane sammen med Marit Bjørgen, Therese Johaug og Kristin Størmer Steira.

I 2005 var hun også var en del af den norske guldstafet ved VM, ligesom hun ved OL var med til at vinde guld i 2010. Vibeke Skofterud stoppede på det norske landshold efter sæsonen 2013/2014. 

En af de største individuelle sejre vandt Vibeke Skofterud i det legendariske Vasaloppet i 2012, hvor hun tilmed satte løbsrekord. Hun tilbagelagde de 90 kilometer på fire timer, otte minutter og 24 sekunder. Det er stadig den hurtigste tid blandt kvinderne.

Derudover blev hun norsk mester i sprint i 2002.